Ελλαδα

Εισαγγελική παρέμβαση για τη μόλυνση του Παγασητικού ζητά ο δήμος Βόλου

Ακατάλληλος για αλίευση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λάσπες και πλημμυρισμένοι δρόμοι στον Βόλο
© ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Παγασητικός: Εισαγγελική παρέμβαση για τη μόλυνση του - Αίτημα από τον δήμο Βόλου

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, για την επιβάρυνση του Παγασητικού μέσω της Λίμνης Κάρλας από τον βιολογικό της Λάρισας που βρισκόταν εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με το gegonota.news, η ροή από τη Λάρισα οδηγεί στη λίμνη και από εκεί στον Παγασητικό. Ο κ. Μπέος ζήτησε από την Εισαγγελία να εξεταστεί εάν τα λύματα της Λάρισας, μετά τη μεγάλη βλάβη στον βιολογικό της γειτονικής πόλης, κατευθύνονται στον κόλπο. Χθες η αποκατάσταση της βλάβης στον βιολογικό της Λάρισας μετά τις πλημμύρες είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό 50%, ενώ έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική από την εισαγγελία πρωτοδικών Λάρισας για τη βλάβη στις εγκαταστάσεις του βιολογικού της ΔΕΥΑΛ.

Η εισαγγελία της Λάρισας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για τη ρύπανση που προκλήθηκε στον Πηνειό και τον κίνδυνο που διατρέχει η δημόσια υγεία ως συνέπεια αυτής.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvl0hgc21jkp)

Παγασητικός - Ακατάλληλος για αλίευση

Ακατάλληλος για αλίευση κρίθηκε ο Παγασητικός μετά το φονικό και καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τον Βόλο, πριν από λίγες ημέρες. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κελέτσης, αρμόδιος για θέματα αλιείας συναντήθηκε στον Βόλο με αλιείς της περιοχής και όπως ανέφερε αυτή τη στιγμή και με άγνωστο το για πόσο χρόνο ακόμα, ο Παγασητικός δεν είναι κατάλληλος για αλίευση. Ο κ. Κελέτσης δεσμεύτηκε ότι θα στηριχθούν οι αλιείς, αφού το Υπουργείο εξετάζει ήδη χρηματοδοτικά εργαλεία για την αρωγή τους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvmpyy4cz59d)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ