Ελλαδα

Έρευνα για τα αίτια θανάτου 20χρονης δόκιμης πλοιάρχου μετά το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι

Σήμερα η κηδεία της - Οι αναφορές από άλλους δόκιμους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 20χρονη δόκιμη πλοίαρχος Μαρία - 'Αννα Τσίγκα πέθανε μετά από το πρώτο εκπαιδευτικό της ταξίδι
Η 20χρονη δόκιμη πλοίαρχος Μαρία - 'Αννα Τσίγκα πέθανε μετά από το πρώτο εκπαιδευτικό της ταξίδι

Μαρία - Άννα Τσίγκα: Ο θάνατος της 20χρονος δόκιμης πλοιάρχου - Το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι και η αδιαθεσία

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση θανάτου της 20χρονης δόκιμης πλοιάρχου, Μαρίας - Άννας Τσίγκα, την ώρα που τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ερευνούν τις συνθήκες πίσω από τον θάνατό της.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το μικρόβιο να μεταδόθηκε από τσίμπημα κουνουπιού κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού της νεαρής σπουδάστριας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Ινδία. Περισσότερες απαντήσεις θα δοθούν μετά τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργείται στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν η 20χρονη όταν άφησε την τελευταία της πνοή. Την ώρα που αναμένεται το ιατροδικαστικό πόρισμα, τα στελέχη του Λιμενικού λαμβάνουν καταθέσεις από άλλα μέλη του πληρώματος, ενώ σε συνεννόηση με τους γιατρούς που παρακολουθούσαν την 20χρονη συγκεντρώνονται στοιχεία αναφορικά με τον τρόπο που προκλήθηκε η λοίμωξη. Αναφορές από άλλους δόκιμους της σχολής κάνουν λόγο για τσίμπημα από μολυσμένο κουνούπι.

Το εκπαιδευτικό ταξίδι σε δεξαμενόπλοιο και η αδιαθεσία

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε το περασμένο Σάββατο από την πλοιοκτήτρια εταιρία για την ασθένεια της 20χρονης. Η δόκιμη ναυτικός εκτελούσε εκπαιδευτικό ταξίδι στο ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιο, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά τον απόπλου από το λιμάνι Σίκα της Ινδίας. Αρχικά εγκατέλειψε το πλοίο για να τις παρασχεθεί ιατρική φροντίδα στο Σουέζ της Αιγύπτου, ενώ στη συνέχεια επαναπατρίστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας, μαζί με ιατρική συνοδό. Μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική στην Αττική και στη συνέχεια σε νοσοκομείο, όπου, παρά την αρχική βελτίωση που παρουσίασε η υγεία της, κατέληξε την Κυριακή.

«Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Αννας Τσίγκα, δόκιμης πλοιάρχου, μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου. Η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Μαρίας-Αννας. Ειλικρινή συλλυπητήρια», ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «X» ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης. Η 20χρονη είχε καταγωγή από την Κω και είχε μόλις ολοκληρώσει το 1ο έτος των σπουδών της στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου.

Σήμερα Τετάρτη (20.9) αναμένεται να πουν το τελευταίο «αντίο» οι συγγενείς και οι φίλοι της 20χρονης στον Ιερό Ναό Αναλήψεως, στο Ζηπάρι της Κω.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvnf3lsjdci1)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ