Ελλαδα

Στον εισαγγελέα οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν να καταγράφουν το κέντρο εκπαίδευσης στον Πόρο

Τι ισχυρίζονται

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τούρκοι κατάσκοποι στον Πόρο: Στον εισαγγελέα σήμερα - Τι ισχυρίζονται

Ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά οδηγούνται οι δύο Τούρκοι υπήκοοι οι οποίοι κατηγορούνται πως κατέγραφαν πλάνα από το κέντρο εκπαίδευσης του Ναυτικού στον Πόρο.

Οι δύο συλληφθέντες, συνοδεία αστυνομικών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, μετήχθησαν στα γραφεία της εισαγγελίας, προκειμένου να τους ασκηθούν διώξεις για τα βαρύτατα αδικήματα στα οποία φέρονται να έχουν υποπέσει. Στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί από την ΕΛ.ΑΣ. βαρύνονται με κατασκοπία και παραβάσεις που αφορούν την παρανομη καταγραφή στρατιωτικού χώρου.

Οι δύο Τούρκοι κατηγορούνται οτι ήρθαν ακτοπλοικώς με μηχανές μεγάλου κυβισμού στη χώρα μας μέσω Σμύρνης, πήγαν στον Πόρο όπου έμειναν το βράδυ της Παρασκευής σε ξενοδοχείο του νησιού. Στις επτά το πρωί του Σαββάτου «σήκωσαν» το πανάκριβο drone όπου κατέγραψαν το κέντρο εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού και εν συνεχεία αναχώρησαν για το Ναύπλιο, όπου έμειναν το βράδυ. Το πρωί της Κυριακής, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της προανάκρισης, αναχώρησαν για την Μονεμβασιά, όπου και συνελήφθησαν από κλιμάκιο της ΕΥΠ.

Δηλώνουν... τουρίστες οι δύο Τούρκοι

Οι Τούρκοι κατηγορούμενοι δηλώνουν τουρίστες και πως δεν είναι κατάσκοποι, αλλά βρίσκονται στη χώρα μας για διακοπές. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστήριξαν πως δεν γνώριζαν πως απαγορεύεται να τραβήξουν τον ναύσταθμο δηλώνοντας λάτρεις της κινηματογράφησης. Ο ένας εμφανίζεται να διαθέτει εταιρεία με είδη κουζίνας και ο δεύτερος πως εργαζόταν μέχρι πριν λίγα χρόνια ως οδοντίατρος.

Το drone αξίας 1300 ευρώ, κάρτες μνήμης και άλλες ψηφιακές συσκευές μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου ελέγχονται εξονυχιστικά. Αυτό που ενδιαφέρει τους αστυνομικούς, είναι να διαπιστώσουν εαν το υλικό που κατέγραψαν στον Πόρο το έστειλαν σε τρίτο πρόσωπο, ποιες είναι οι επαφές τους και φυσικά ποιος είναι ο ρόλος τους.

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σοβαρή με τους αστυνομικούς της ΕΥΠ να έχουν αναλάβει εξ' ολοκλήρου τις έρευνες.