Ελλαδα

Συγκινεί ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης: «Τα παιδιά μου προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν»

Οι δύο διερμηνείς σκοτώθηκαν στο φρικτό τροχαίο στη Λιβύη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι δύο διερμηνείς που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στη Λιβύη ήταν παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης
Οι δύο διερμηνείς που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στη Λιβύη ήταν παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης © Facebook/Tina Bee

Λιβύη: Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης θρηνεί τα δύο παιδιά του

Για τις συνθήκες του δυστύχηματος στη Λιβύη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τα δύο παιδιά του και τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μίλησε στo MEGA ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης, Κανάκης Μανδαλιός.

«Όπως ταξίδευε το λεωφορείο έγινε πλαγιομετωπική με κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο έχασε τον έλεγχο και προκειμένου να ξαναμπεί στην πορεία του, σφηνώθηκε στο λεωφορείο και έγινε ανάφλεξη», είπε αρχικά.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, «και τα παιδιά αυτά και οι πέντε βρίσκονταν σε αυτό το σημείο που έγινε η πρόσκρουση, πλαγιομετωπική, αυτό έχω καταλάβει».

Όσον αφορά στα παιδιά του, τον 33χρονο Φίλιπ και την 34χρονη Άντζελα, εξήγησε ότι: «Πήγαν να βοηθήσουν εκεί. Είμαστε από τη Βεγγάζη, έχουμε μεγάλωσε εκεί έχουν τελειώσει το σχολείο, εγώ είμαι ο πρόεδρος της κοινότητος και αγαπάνε τη Βεγγάζη, τη Λιβύη, και ήθελαν να βοηθήσουν».

Όπως διευκρίνισε, μάλιστα, τα παιδιά του που έχασαν έτσι άδικα τη ζωή τους «εθελοντικά προσφέρθηκαν» να συμμετέχουν ως διερμηνείς στην ελληνική ανθρωπιστική αποστολή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Άντζελα Μανδαλιού είχε παντρευτεί το περασμένο Σάββατο. Οκτώ μέρες μετά, έμελλε να χάσει τη ζωή της.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvmjh9j0v3tt)

«Πέθαναν ακαριαία»

«Σκοτώθηκαν ακαριαία και δεν υπέφεραν», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook, φίλη των δύο διερμηνέων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από άλλους επιβάτες που επικαλείται η φίλη τους, η Άντζελα και ο Φίλιπ κάθονταν εκεί όπου έπεσε το φορτηγό.

«Το λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες και ακολούθησε έκρηξη, όλα αυτά μέσα σε 10 δευτερόλεπτα».

«Και οι δύο σκοτώθηκαν ακαριαία, δεν υπέφεραν. Η Άντζελα και ο Φίλιπ αγαπούσαν τη Λιβύη και ήταν αποφασισμένοι να βοηθήσουν τους πληγέντες της Ντέρνα», ανέφερε η φίλη των δύο παιδιών.

Sharing details of the terrible news we received yesterday for all of those who know and love Moira Mandalios and Philip...

Posted by Tina Bee on Monday, September 18, 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ