Ελλαδα

Πρωτοπορεί η Θεσσαλονίκη: Με απινιδωτές εξοπλίζονται ταξί στην πόλη

Τα μηχανήματα θα χειρίζονται πιστοποιημένοι οδηγοί

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
	Θεσσαλονίκη: Με απινιδωτές εξοπλίζονται ταξί στην πόλη
Θεσσαλονίκη: Με απινιδωτές εξοπλίζονται ταξί στην πόλη © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: Με απινιδωτές εξοπλίζονται ταξί στην πόλη - Τα μηχανήματα θα χειρίζονται πιστοποιημένοι οδηγοί

Με απινιδωτές εξοπλίζονται ταξί στη Θεσσαλονίκη. Τα μηχανήματα θα χειρίζονται πιστοποιημένοι οδηγοί, με στόχο την άμεση αρωγή, όταν υπάρξει περιστατικό είτε μέσα στο όχημα, είτε στην περιοχή στην οποία βρίσκεται το όχημα.

«Τα τρία πρώτα ταξί με μόνιμα εγκατεστημένο απινιδωτή θα κυκλοφορούν ήδη από τη Δευτέρα. Η ιδέα γεννήθηκε από προσωπική εμπειρία, όταν μετά ένα ατυχές περιστατικό, επεισόδιο υγείας σε συνάδελφό μας, προέκυψε ατύχημα και εξαιτίας και του μεγάλου κυκλοφοριακού φορτίου, μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο είδα τον συνάνθρωπό μας να καταλήγει. Ένα περιστατικό στο οποίο, όπως σκεφτήκαμε, ένας απινιδωτής θα μπορούσε ίσως φανεί σωτήριος.

»Έτσι προέκυψε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία που αναλάβαμε και προχώρησε η προμήθεια τριών απινιδωτών, που από τη Δευτέρα θα βρίσκονται μέσα σε τρία από τα οχήματα ταξί που κυκλοφορούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης» εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» o Θόδωρος Σταυρίδης, πρόεδρος του συνεταιρισμού ταξί Taxiway.

Θεσσαλονίκη: Με απινιδωτές εξοπλίζονται ταξί στην πόλη
Θεσσαλονίκη: Με απινιδωτές εξοπλίζονται ταξί στην πόλη © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όπως εξήγησε ο κ. Σταυρίδης για τον χειρισμό των πρώτων τριών απινιδωτών έχουν ήδη οριστεί τέσσερις οδηγοί, οι οποίοι έχουν και πιστοποίηση ως διασώστες. «Δύο από τους συναδέλφους μας αυτούς έχουν εργαστεί ως διασώστες στο ΕΚΑΒ και άλλοι δύο έχουν τη συγκεκριμένη πιστοποίηση. Όταν μάλιστα χρειάστηκε να δηλωθούν, τα συγκεκριμένα άτομα απάντησαν άμεσα θετικά, αφού ήθελαν να προσφέρουν. Οι απινιδωτές αποκτήθηκαν με χορηγία και στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός τους ώστε να φτάσει και τους δέκα ή και περισσότερους στα ταξί του συνεταιρισμού.

»Η χρήση των απινιδωτών δεν αφορά μόνο του οδηγούς ή τους επιβάτες. Τα ταξί συνήθως βρίσκονται και σε πιάτσες που είναι χωροθετημένες σε κεντρικά σημεία της πόλης, οπότε μπορεί να γίνει χρήση των μηχανημάτων και για κάποιον πολίτη που ενδεχομένως διέρχεται από το σημείο.

»Έστω και μια ζωή να σωθεί, αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Οι φορείς σε αυτή την πόλη πρέπει να βοηθούμε ο ένας τον άλλον και σε αυτό το πλαίσιο έχουμε και μια πολύ καλή συνεργασία με το ΕΚΑΒ και τη Διεύθυνση Τροχαίας» σημείωσε ο κ. Σταυρίδης.

Θεσσαλονίκη: Με απινιδωτές εξοπλίζονται ταξί στην πόλη
Θεσσαλονίκη: Με απινιδωτές εξοπλίζονται ταξί στην πόλη © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κάθε ταξί με απινιδωτή θα διαθέτει ένα ειδικό αυτοκόλλητο - σήμανση, όπου θα αναγράφεται «Health Taxi» ώστε να είναι εύκολα αντιληπτό πως μέσα στο συγκεκριμένο όχημα υπάρχει η συγκεκριμένη συσκευή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ