Ελλαδα

Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Ποιοι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλoφορία στη Θεσσαλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμυρισμένη η Εθνικής Οδός Αθήνας Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ)
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Παραμένει πλημμυρισμένος και κλειστός ο αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία από Λάρισα προς Τρίκαλα, Καρδίτσα και Πύλη προς Μεσοχώρα

Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Λάρισας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Πάντως, η κατάσταση είναι ελαφρώς βελτιωμένη, καθώς καταγράφεται υποχώρηση των υδάτων.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ποιοι δρόμοι άνοιξαν στη Θεσσαλία

Στο τρίγωνο Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες είναι ανοικτές, εκτός από τον άξονα Τρικάλων-Λάρισα, τόνισε χθες ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός, κατά την έκτακτη ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, στην κυκλοφορία δόθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι δρόμοι: Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων, Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας, Επ.Ο. Πύλης – Μεσοχώρας και Λάρισας – Τύρναβου μέσω Δαμασίου.

Τα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας ολοκλήρωσαν τις εργασίες αποκατάστασης και οι δρόμοι αποδόθηκαν σε κυκλοφορία. Ακόμη, μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με μηχανήματα του Δήμου Λαρισαίων, επιχειρούν για την αποκατάσταση αναχώματος του Πηνειού στην περιοχή της Γιάννουλης.

Κατέρρευσε η γέφυρα στον Παλαιόπυργο Λάρισας

Δεν άντεξε η γέφυρα στον Παλαιόπυργο Λάρισας, η οποία κατέρρευσε. Η συγκεκριμένη γέφυρα συνδέει τον Παλαιόπυργο με την Αλεξανδρινή, τα παραλιακά χωριά του Δήμου Τεμπών και τον Στρίντζο και έβγαινε προς τον κεντρικό δρόμο Ομολίου προς το Στόμιο.

Με την κατάρρευση της γέφυρας, η πρόσβαση στην περιοχή του Παλαιοπύργου γίνεται μέσω του Πυργετού.

Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Αυτές οι εθνικές οδοί θα είναι χωρίς διόδια έως το Σάββατο

Ως και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 06:00 παρατείνεται η δωρεάν διέλευση οχημάτων από τα διόδια σε:

  • Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου,
  • Εγνατία Οδό μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιόνια Οδό,
  • Κατά μήκος της Ιόνιας Οδού και
  • Κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Ε65 και στις δύο κατευθύνσεις.

Η συγκεκριμένη εντολή δόθηκε χθες από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, και τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Υποδομές, Νίκο Ταχιάο.

Ακόμη, αντίτιμο δεν θα καλούνται να πληρώνουν οι οδηγοί ούτε στα διόδια του αυτοκινητόδρομου «Αιγαίου», στο τμήμα από Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο (Πελασγία), συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ