Ελλαδα

Κατεπείγουσα προκαταρκτική για τον ξαφνικό θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στα Ιωάννινα

Μπήκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με αμυγδαλίτιδα και έπαθε ανακοπή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ιωάννινα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας που εισήχθη στο νοσοκομείο με αμυγδαλίτιδα και υπέστη ανακοπή

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας, η οποία εισήχθη με αμυγδαλίτιδα και τελικά κατέληξε έπειτα από επιδείνωση της υγείας της.

Την εντολή για την προκαταρκτική εξέταση έδωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης, σύμφωνα με το epiruspost. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της, ενώ αναμένεται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της άτυχης φοιτήτριας.

Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν να καταθέσουν οι θεράποντες ιατροί, το οικογενειακό και ευρύτερο περιβάλλον της φοιτήτριας, ενώ έχει παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Το χρονικό με την 20χρονη φοιτήτρια

Η 20χρονη κοπέλα από τη Χίο, η οποία φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εισήχθη στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου πριν από μία εβδομάδα και διαγνώσθηκε με αμυγδαλίτιδα

Η κατάστασή της, όμως, δεν βελτιώνονταν, αντίθετα από την εισαγωγή της στο νοσοκομείο σημείωνε αργή αλλά διαρκή επιδείνωση. Υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία χωρίς περαιτέρω ευρήματα.

Χτες (13/09), κατά τη διάρκεια εξετάσεων, υπέστη ανακοπή, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η άτυχη κοπέλα δεν αντιμετώπιζε άλλα προβλήματα υγείας.

Εγείρονται πολλά και κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν στη διάγνωση και ακολούθως στη νοσηλεία της 20χρονης, δοθέντος ότι η κατάστασή της επιδεινώνονταν διαρκώς με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ