Ελλαδα

Έγινε η νεκροψία της 20χρονης στα Ιωάννινα - Δεν δόθηκαν απαντήσεις στα αίτια θανάτου

Σε έξι μήνες πλήρης εικόνα για την κατάρρευση του οργανισμού της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιωάννινα: Δεν δόθηκαν απαντήσεις στα αίτια θανάτου της 20χρονης μετά τη νεκροψία
© EUROKINISSI

Ιωάννινα: Έγινε η νεκροψία - νεκροτομή - Δεν δόθηκαν απαντήσεις στα αίτια θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας

Επιβεβαίωσε την οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα η νεκροψία - νεκροτομή που έγινε στην 20χρονη φοιτήτρια στα Ιωάννινα η οποία έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή.

Μέχρι στιγμής δεν απαντώνται σοβαρά και κρίσιμα ερωτήματα για την κατάρρευση του οργανισμού της και τον θάνατο. Θα χρειαστεί η ολοκλήρωση τόσο των ιστολογικών όσο και των τοξικολογικών εξετάσεων, ενώ μείζονος σημασίας αναμένεται να είναι και η μελέτη του ιατρικού φακέλου της άτυχης κοπέλας.

Η νεκροψία-νεκροτομή, όπως αναφέρει το epiruspost, έγινε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την συμμετοχή και τεχνικού συμβούλου της οικογένειας.

Ιωάννινα - Τι δήλωσε ο ιατροδικαστής για τον θάνατο της 20χρονης

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης από τη Θεσσαλονίκη είναι ο τεχνικός σύμβουλος ο οποίος έδωσε και τα πρώτα στοιχεία από την νεκροτομή. «Αναγνωρίσαμε την οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα για την οποία εισήχθη στο νοσοκομείο και προκάλεσε συστηματική κατάρρευση όλων των οργανικών συστημάτων με αποτέλεσμα το θάνατο της 20χρονης», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος για τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν όλα όσα έπρεπε για την αντιμετώπιση της κατάστασης. «Θέλουμε να δούμε πώς η αμυγδαλίτιδα προκάλεσε την εικόνα της πλήρους κατάρρευσης. Αυτό μπορεί να προκύψει και από τον ιατρικό φάκελο. Από κει θα προκύψει αν η κατάσταση ήταν τόσο βαριά ή θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί», σημείωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε, πλήρης εικόνα για τα αίτια θανάτου της νεαρής κοπέλας θα έχει διαμορφωθεί σε έξι μήνες περίπου.

Στη φάση αυτή, δεν μπορούν να απαντηθούν μείζονα ερωτήματα όπως αν υπήρξε λανθασμένη εκτίμηση της κλινικής εικόνας της 20χρονης ή δεν αντιμετωπίστηκε επαρκώς από το νοσοκομείο.

Σε κάθε περίπτωση ο προβληματισμός παραμένει και πρέπει να υπάρξει λεπτομερής εικόνα ώστε να μην μείνει η παραμικρή σκιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ