Ελλαδα

Σε σκηνές φιλοξενούνται κάτοικοι της Φαρκαδόνας - Δίπλα στο νεκροταφείο κοιμούνται στον Βλοχό

Δύσκολες ώρες για τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία Daniel: Σε σκηνές κάτοικοι της Φαρκαδόνας
© ΕΡΤ

Κακοκαιρία Daniel: Σε σκηνές φιλοξενούνται κάτοικοι της Φαρκαδόνας - Δίπλα σε νεκροταφείο κοιμούνται στον Βλοχό

Συνεχίζονται τα προβλήματα που έχει προκαλέσει το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη Θεσσαλία.

Πιο συγκεκριμένα, στη Φαρκαδόνα, παρόλο που η στάθμη του νερού έχει κατέβει σημαντικά, οι κάτοικοι δεν μπορούν να επιστρέψουν ακόμη στα σπίτια τους. Αρκετοί έχουν αναγκαστεί να μείνουν σε αντίσκηνα που στήθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και σε δομές, στο κέντρο υγείας και σε σχολεία.

Επίσης, παραμένουν προβλήματα στην υδροδότηση, στο ρεύμα, αλλά και στην παραλαβή φαρμάκων, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα συνταγογράφησης αλλά ούτε κοντινό φαρμακείο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvgy0yj8s8eh)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ από τα Τρίκαλα, σε καταυλισμό στο Γριζάνο φιλοξενούνται 85 πλημμυροπαθείς από τη Φαρκαδόνα. Οι 30 σκηνές στήθηκαν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο γήπεδο του χωριού από άνδρες του Ελληνικού Στρατού. Μέσα στο χωριό φιλοξενούνται ακόμα 100 πλημμυροπαθείς, ενώ στο σημείο έχει φθάσει γιατρός από το κέντρο υγείας Οιχαλίας για να ελέγξει την κατάσταση της υγείας των ανθρώπων που φιλοξενούνται.

Άλλοι οι πλημμυροπαθείς που φιλοξενούνται σε σπίτια συγχωριανών ή συγγενών τους.

Την ίδια ώρα, εθελοντές από τις γύρω περιοχές, μεταδίδει η ΕΡΤ, φέρνουν στον καταυλισμό απαραίτητα είδη για τους πλημμυροπαθείς. Επίσης, το ρεπορτάζ κάνει λόγο για μια πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα παιδιά στον καταυλισμό, το σπίτι της οποίας έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και δεν είναι κατοικίσιμο. Η μητέρα της οικογένειας έμεινε για δύο ημέρες αποκλεισμένη στον δεύτερο όροφο του σπιτιού, μέχρι να απεγκλωβιστεί από την ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης και να μεταφερθεί στον καταυλισμό.

Σε σκηνές, σε δημοτικά κτίρια και σπίτια συγγενών εκατοντάδες κάτοικοι της Φαρκαδόνας|12/9/2023 |ΕΡΤ

Κακοκαιρία Daniel: Δίπλα στο νεκροταφείο κοιμούνται κάτοικοι του Βλοχού

Εικόνες από το χωριό Βλοχός, στην Καρδίτσα, βγήκαν στη δημοσιότητα, οι οποίες δείχνουν κατοίκους να κοιμούνται μέσα στην εκκλησία και δίπλα στο νεκροταφείο.

Όπως αναφέριε το ρεπορτάζ του Alpha, 40 άνθρωποι περίπου κοιμούνται μέσα στην εκκλησία, ενώ πολλοί περνούν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους. Μάλιστα, μετά τις πλημμύρες, η περιοχή γέμισε με φίδια, ποντίκια και σκορπιούς, ενώ, όπως δήλωσε ο δήμαρχος του χωριού, σκορπιός τσίμπησε ένα παιδί στο πόδι.

Αρκετοί κάτοικοι κοιμούνται δίπλα στο νεκροταφείο, με μία πόρτα που «χωρίζει τους νεκρούς από τους ζωντανούς», όπως είπε ο πρόεδρος του Βλοχού.

Παράλληλα, μερικοί κάτοικοι μένουν ξύπνιοι το βράδυ, καθώς φοβούνται ότι μπορεί να τους κλέψουν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvgy472s9f7l)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.