Ελλαδα

«Μπλέξαμε, μπλέξαμε» - Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από το Blue Horizon

«Γλίστρησε και πνίγηκε - Μπλέξαμε, μπλέξαμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Blue Horizon: Hχητικό με τη συνομιλία πλοίαρχου και λιμεναρχείου
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Blue Horizon: Hχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία του πλοίαρχου με το λιμεναρχείο

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τις ενέργειες του πληρώματος του Blue Horizon, μετά τα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στο θάνατο του 36χρονου Αντώνη.

Η συνομιλία, που έδωσε στη δημοσιότητα ο ANT1, καταγράφει τα όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στον ύπαρχο, τον πλοίαρχο του Blue Horizon και το λιμεναρχείο, λίγα λεπτά μετά το τραγικό περιστατικό. «Μου έπεσε ένας επιβάτης στη θάλασσα, πήδηξε να μπει μέσα, δεν πρόλαβε, γλίστρησε και πνίγηκε. Μπλέξαμε, μπλέξαμε!» είναι τα λόγια του πλοιάρχου του Blue Horizon στην επικοινωνία του με το λιμεναρχείο.

Blue Horizon: Η συνομιλία ανάμεσα στον ύπαρχο, τον πλοίαρχο και το λιμεναρχείο

  • Μέλος Πληρώματος: Ναι με ακούτε; Έπεσε ένας επιβάτης στη θάλασσα, προσπαθούσε να ανέβει στον καταπέλτη. Νέος, νέος… Στον καταπέλτη μου είπαν τα παιδιά. Όταν ο καταπέλτης ήταν στην αποβάθρα εγώ είχα ξεκινήσει.
  • Πλοίαρχος: Από το Blue Horizon ο Πλοίαρχος είμαι. Ένας επιβάτης πήγε να πηδήξει. Γεια σας, θάλαμος επιχειρήσεων; Με ακούτε;
  • Μέλος Πληρώματος: Την ώρα που ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε έρχεται ένας επιβάτης, προσπάθησε να μπει μέσα, γλίστρησε και έπεσε.
  • Πλοίαρχος: Πιάστηκε από τον καταπέλτη, δεν πάτησε μόνο έβαλε το πόδι του για να ανέβει αλλά γλίστρησε και ο καταπέλτης ήταν σηκωμένος. Την ώρα που είχαμε πάρει άδεια κανονικά για να ξεκινήσουμε, αμολήσαμε, σηκώσαμε τον καταπέλτη από το έδαφος ξαφνικά είδα έναν επιβάτη που προσπάθησε να μπει μέσα στο πλοίο και γλίστρησε. Είχε, δεν είχε εισιτήριο, δεν την ξέρω αυτή την λεπτομέρεια. Από την κάμερα τον είδα εγώ αλλά την ώρα που τον είδα είχαμε φύγει. Προσπάθησε να μπει στο βαπόρι που είχε ξεκινήσει και έπεσε στη θάλασσα. Παραπέρα δεν ξέρω την κατάστασή του γιατί
  • Ύπαρχος: Όχι τον βγάλανε. Πνιγμένο. Πεθαμένο.
  • Πλοίαρχος: Μου έπεσε ένας επιβάτης στη θάλασσα, πήδηξε να μπει μέσα, δεν πρόλαβε, γλίστρησε και πνίγηκε. Μπλέξαμε, μπλέξαμε.
Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvfxccurg74h)

Blue Horizon - Προφυλακίστηκαν ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα και μετά από πολύωρες απολογίες των τεσσάρων συλληφθέντων για την υπόθεση, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του πλοιάρχου και του ύπαρχου του Blue Horizon.

Διαφωνία υπήρξε για την προφυλάκιση ή μη του υποπλοιάρχου και του λοστρόμου, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι και η τύχη τους θα κριθεί από το δικαστικό συμβούλιο.

Ο υποπλοίαρχος νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιo στο νοσοκομείο και μετέβη εκεί η ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ