Πολιτικη & Οικονομια

Παραιτήθηκε από υπουργός Ναυτιλίας o Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Στον απόηχο της υπόθεσης του Blue Horizon που συγκλόνισε το πανελλήνιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
© SOOC/Aris Oikonomou

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας υπέβαλε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον απόηχο της υπόθεσης του Blue Horizon

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας υπέβαλε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον απόηχο της υπόθεσης του Blue Horizon.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o κ. Βαρβιτσιώτης σημειώνει μεταξύ άλλων για δήλωσή του η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις: «Μια δήλωσή μου που εύκολα παρερμηνεύτηκε, προκάλεσε αγανάκτηση. Ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη».

«Σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσα τον θύμα με τους θύτες. Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, τις οποίες ακόμα αρνείται να αναλάβει», εξηγεί.

Ο ίδιος σημειώνει ότι μίλησε με την οικογένεια του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη και τους μετέφερε τη συμπαράσταση της κυβέρνησης στον πόνο τους: «Τους υποσχέθηκα ότι ο Αντώνης δεν θα ξεχαστεί και ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να τιμήσω την μνήμη του αποδίδοντας δικαιοσύνη στο μέτρο που μου αναλογεί».

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπενθυμίζει ότι με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της ΕΔΕ παραπέμφθηκαν τα υπεύθυνα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο.

Και καταλήγει: «Η πολιτική μου διαδρομή και η προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να μην παραμείνω στη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Γι’ αυτό και υπέβαλα στον Πρωθυπουργό την παραίτησή μου».

H ανάρτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Η δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη από μέλη του πληρώματος στο Blue Horizon μας έχει συγκλονίσει όλους. Κανείς δεν μπορεί...

Posted by Miltiadis Varvitsiotis on Monday, September 11, 2023

Ποιος θα τον αντικαταστήσει

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, τη θέση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας αναλαμβάνει ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Η επίμαχη δήλωση

Η δήλωση, στην οποία αναφέρεται ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έγινε  την προηγούμενη εβδομάδα, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη από τα μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon»

«Εγώ θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν κι αυτοί που θρηνούνε για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μισθό, ένα μεροκάματο και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», είχε δηλώσει ο παραιτηθείς υπουργός.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvbm2twwcb2p)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ