Ελλαδα

Έτοιμη η γέφυρα που έστησε ο στρατός στα Καλά Νερά του Πηλίου

Έχει μήκος 30 μέτρα και μπορεί να «σηκώσει» βάρος 16 τόνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία Daniel: Έτοιμη η γέφυρα στα Καλά Νερά του Πηλίου
© Twitter/@hndgspio

Κακοκαιρία Daniel: Έτοιμη η γέφυρα που έστησε ο στρατός στα Καλά Νερά του Πηλίου

Κλιμάκιο της ΜΟΜΚΑ του ΓΕΕΘΑ και του Στρατού Ξηράς ολοκλήρωσε μέσα 30 ώρες την εγκατάσταση μεταλλική στρατιωτική γέφυρα τύπου Μπέλεϋ στα Καλά Νερά.

Η γέφυρα έχει μήκος 30 μέτρα και μπορεί να «σηκώσει» βάρος 16 τόνων, δηλαδή μπορούν να τη διασχίσουν ΙΧ αυτοκίνητα και ημιφορτηγά.

Το έργο αποκαθιστά το οδικό δίκτυο μεταξύ Βόλου και νότιου Πηλίου το οποίο είχε υποστεί τεράστιες ζημιές λόγω κατάρρευσης κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel.

Κακοκαιρία Daniel: «Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι στην Καρδίτσα» λέει ο Αρτοποιός

Έκτακτη ενημέρωση για τις πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής (10/9) ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως τόνισε ο ίδιος, αν και τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει, το τελευταίο 48ωρο παρατηρούνται υπερχειλίσεις του Πηνειού ποταμού στις ανατολικές εκβολές του, προς τις περιοχές πλησίον της λίμνης Κάρλα και βορειοανατολικά προς την Αμφιθέα.

«Η στάθμη του Πηνειού παραμένει στα ίδια επίπεδα. Οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πλημμυρική δραστηριότητα θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών» τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε, στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, «οι επιχειρήσεις αφορούν σε μεταφορές συμπολιτών μας αν και δεν υπάρχει κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα. Πολλοί παραμένουν εκεί οικειοθελώς και συνεχώς τους παρέχονται τρόφιμα, νερά, φάρμακα και κλινοσκεπάσματα».

«Μέχρι σήμερα έχουμε επέμβει σε 9.200 συμβάντα και έχουμε προβεί σε 4.500 διασώσεις από επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας σε συνεχή συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και την τοπική αυτοδιοίκηση. Συνδράμουν εθελοντές και εθελοντικές ομάδες διάσωσης απ' όλη την Ελλάδα με προσωπικό και μέσα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ