Ελλαδα

Διασώθηκαν 8 επιβάτες λέμβων που ανατράπηκαν από τα ορμητικά νερά στη Γιάννουλη

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης τα ξημερώματα της Κυριακής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διάσωση με λέμβους στη Λάρισα
© SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Η εκπαίδευση των πυροσβεστών τούς έσωσε τη ζωή, αφού παρασύρθηκαν τουλάχιστον 500 μέτρα από την ορμή των υδάτων

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού 4 πυροσβεστών και 4 πολιτών στη Γιάννουλη της Λάρισας, οι οποίοι βρέθηκαν μέσα στα ορμητικά και επικίνδυνα νερά, όταν οι δυο σωσίβιες λέμβοι στις οποίες επέβαιναν ανατράπηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου προς τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι τέσσερις πυροσβέστες είχαν απεγκλωβίσει από τις εργατικές κατοικίες τους τέσσερις πολίτες και στην επιστροφή τους ανατράπηκαν εξαιτίας των ορμητικών νερών και των χειμάρρων.

Τα 8 άτομα διασώθηκαν μετά από γιγάντια επιχείρηση πυροσβεστών της ΕΜΑΚ και της αστυνομίας. Με χωματουργικό μηχάνημα, στο οποίο ήταν δεμένη σωστική λέμβος, κατάφεραν να τραβήξουν τους 8 ανθρώπους που βρέθηκαν στα νερά.

Μια γυναίκα μεταφέρθηκε προληπτικά με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι πήραν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες.

Η εκπαίδευση των πυροσβεστών τούς έσωσε τη ζωή, αφού παρασύρθηκαν τουλάχιστον 500 μέτρα από την ορμή των υδάτων.

Την ώρα της επιχείρησης ο Υπουργός κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ήταν στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων μαζί με τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος και τον Διοικητή του (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) και οι οποίοι βρίσκονταν σε απευθείας επικοινωνία με την ομάδα που συντόνιζε τη διάσωση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvexebhd74bt)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ