Ελλαδα

ΥΠΕΞ: Δρομολογήθηκε έκτακτη ειδική πτήση επαναπατρισμού από το Μαρακές

Με εντολή Γιώργου Γεραπετρίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρόκο - ΥΠΕΞ: Δρομολογήθηκε έκτακτη ειδική πτήση επαναπατρισμού
© Twitter/@sana_J2

Σεισμός στο Μαρόκο - ΥΠΕΞ: Δρομολογήθηκε έκτακτη ειδική πτήση επαναπατρισμού από το Μαρακές

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, οι υπηρεσίες του Yπουργείου κινούνται συντονισμένα για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο Μαρόκο.

Προς τον σκοπό αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεννόηση με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Ραμπάτ και με την εταιρεία Aegean Airlines, η οποία δρομολόγησε σχετική πτήση επαναπατρισμού. Η ειδική πτήση θα αναχωρήσει από το Μαρακές τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Σεπτεμβρίου 2023, 02:10 (τοπική ώρα), με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.

Όσοι βρίσκονται στο Μαρακές και επιθυμούν να επαναπατριστούν μπορούν να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Εξωτερικών στα τηλέφωνα +30 210 3681730 / 1350 και με την εταιρεία Aegean Airlines στο τηλέφωνο κέντρο +30 210 6261000.

Σεισμός στο Μαρόκο: Στους 1.037 οι νεκροί

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Μαρόκο ανήλθε σε 1.037, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών.

Περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την σεισμική δόνηση των 7 βαθμών που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην επαρχία αλ Χαούζ, νοτιοδυτικά της τουριστικής πόλης Μαρακές.

Όσο περνάνε οι ώρες οι ανάγκες μεγαλώνουν με αποτέλεσμα να γίνεται έκκληση για αιμοδοσία. Η συμμετοχή, αναφέρουν τοπικά μέσα, είναι μεγάλη με ουρές να σχηματίζονται έξω από τα κέντρα αιμοδοσίας αλλά και τα νοσοκομεία ώστε να δώσουν οι πολίτες αίμα για τους περισσότερους από 670 τραυματίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ