Ελλαδα

Κακοκαιρία Daniel: Εγκλωβισμένα 200 άτομα σε λόφο στον Βλοχό

«Είμαστε σε λόφο, δεν έχουμε νερό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία Daniel: Εγκλωβισμένα 200 άτομα σε λόφο στον Βλοχό
© SKAI

Κακοκαιρία Daniel: Εγκλωβισμένα 200 άτομα σε λόφο στον Βλοχό - «Είμαστε σε λόφο, δεν έχουμε νερό» 

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μίας γυναίκας, η οποία μαζί με 200 άλλους κατοίκους έχουν εγκλωβιστεί σε λόφο στον Βλοχό Παλαμά εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Όπως ανέφερε, ανάμεσά τους βρίσκονται παιδιά, ένα μωρό 2 μηνών και ηλικιωμένοι, εγκλωβισμένοι από τις 4:20 π.μ. σε λόφο, δίπλα από το χωριό της Καρδίτσας.

«Ήρθαμε και καθίσαμε στην πάνω πλευρά για να σωθούμε, να μην πνιγούμε» δήλωσε, λέγοντας ότι δεν έχουν ούτε νερό ούτε φαγητό.

«Φωνάζω από το πρωί και όλοι μας κοροϊδεύουν. Λένε ''έρχονται οι δυνάμεις''. Από πού έρχονται;», καταγγέλλει.

«Το βράδυ τα παιδιά μας θα κοιμηθούν σε σωσίβιες λέμβους. Ήρθαν 10 εθελοντές από τη Λάρισα, σώσανε δύο οικογένειες που παραλίγο θα πνίγονταν, είχαν νεογέννητο παιδάκι. Ζητήσαμε να κάνουν σαν στρώμα τις σωσίβιες λέμβους για να κοιμηθούν τα παιδιά. Χωρίς κουβέρτες, χωρίς τίποτα», πρόσθεσε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvcvihzsg6o1)

Κακοκαιρία Daniel: «Οι απεγκλωβισμοί θα συνεχιστούν σπίτι-σπίτι»

«Οι διασώστες θα συνεχίσουν σπίτι - σπίτι τους απεγκλωβισμούς» τόνισε κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις με την κακοκαιρία «Daniel» και τις επιχειρήσεις διάσωσης στις πληγείσες περιοχές ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως έκανε γνωστό, 67 πολίτες έχουν διασωθεί από αέρος, ενώ θα μοιραστεί φαγητό και νερό σε 24 οικισμούς. Ειδικότερα, από τους 67 διασωθέντες, 25 προέρχονται από τη Μεταμόρφωση Παλαμά Καρδίτσας, 27 άτομα και ένα μωρό από την Αγία Τριάδα Παλαμά και 14 από την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις και η Πολιτική Προστασία πρόκειται να μοιράσουν 3.000 μερίδες φαγητού και μπουκάλια νερού σε 24 πληγέντες οικισμούς σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, εντός των επομένων ωρών. «Είμαστε εδώ, κοντά στους πληγέντες», υπογράμμισε ο υπουργός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ