Ελλαδα

«Οι απεγκλωβισμοί θα συνεχιστούν σπίτι-σπίτι»: 67 διασώσεις με ελικόπτερα σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

Η ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία Daniel: 67 διασώσεις με ελικόπτερα σε Καρδίτσα & Τρίκαλα
© EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

΄Κακοκαιρία Daniel - Βασίλης Κικίλιας: 67 διασώσεις με ελικόπτερα σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

«Οι διασώστες θα συνεχίσουν σπίτι - σπίτι τους απεγκλωβισμούς» τόνισε κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις με την κακοκαιρία «Daniel» και τις επιχειρήσεις διάσωσης στις πληγείσες περιοχές ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως έκανε γνωστό, 67 πολίτες έχουν διασωθεί από αέρος, ενώ θα μοιραστεί φαγητό και νερό σε 24 οικισμούς. Ειδικότερα, από τους 67 διασωθέντες, 25 προέρχονται από τη Μεταμόρφωση Παλαμά Καρδίτσας, 27 άτομα και ένα μωρό από την Αγία Τριάδα Παλαμά και 14 από την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Όπως επισήμανε στα εγκλωβισμένα χωριά επιχείρησαν συνολικά 10 ελικόπτερα, τρία εκ των οποίων ανήκουν στον Στρατό.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις και η Πολιτική Προστασία πρόκειται να μοιράσουν 3.000 μερίδες φαγητού και μπουκάλια νερού σε 24 πληγέντες οικισμούς σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, εντός των επομένων ωρών. «Είμαστε εδώ, κοντά στους πληγέντες», υπογράμμισε ο υπουργός.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvcvrwsegpx5)

Κακοκαιρία «Daniel»: Τα λασπόνερα «αφάνισαν» τη Μεταμόρφωση Καρδίτσας

Τεραστίων διαστάσεων καταστροφή είναι αυτή που έχει σημειωθεί στα χωριά της Καρδίτσας από την κακοκαιρία «Daniel». Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τη Μεταμόρφωση, η οποία έχει αφανιστεί!

Τα λασπόνερα έχουν καλύψει όλα τα σπίτια του οικισμού, από τα οποία δεν διακρίνεται κάτι άλλο πέρα από τις στέγες. Έτσι, η Μεταμόρφωση μοιάζει περισσότερο με μια μεγάλη λίμνη, παρά με περιοχή στην οποία μέχρι χθες ζούσαν άνθρωποι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ