Ελλαδα

Κανονικά λειτουργεί σήμερα ο σταθμός «Ευαγγελισμός» του Μετρό

Αντλήθηκαν τα νερά και οι λάσπες

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σταθμός Μετρό «Ευαγγελισμός»
© EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ

Κακοκαιρία Daniel: Επαναλειτουργεί ο σταθμός του Μετρό «Ευαγγελισμός»

Την επαναλειτουργία του σταθμού του Μετρό «Ευαγγελισμός» που είχε κλείσει λόγω της εισροής υδάτων από το μπουρίνι που έπληξε την Αττική το απόγευμα της Τετάρτης ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, τα νερά είχαν μπει στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους με συνεργεία να πραγματοποιούν απάντληση των υδάτων, αλλά και καθαρισμό όλων των επιπέδων του σταθμού από την λάσπη και τα φερτά υλικά που εισέρευσαν από τα χειμαρώδη νερά που σχηματίστηκαν στη λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι συρμοί περνούσαν χτες από τον σταθμό χωρίς να κάνουν στάση.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Στις 5:30 το απόγευμα κι ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπλητταν και την πόλη της Αθήνας, μεγάλοι όγκοι νερού που σχηματίστηκαν στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας εισέρευσαν στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 3 του Μετρό.

Η εισροή μεγάλης ποσότητας υδάτων από την παρακείμενη λεωφόρο έγινε με ένταση από μια από τις εισόδους του σταθμού, την είσοδο «Ριζάρη», που παρουσιάζει κατηφορική κλίση. Για λόγους ασφάλειας κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωση και το άμεσο κλείσιμο του σταθμού, δίχως ωστόσο να διακοπεί η λειτουργία της Γραμμής, καθώς οι συρμοί συνέχισαν να διέρχονται από τον σταθμό δίχως να πραγματοποιούν στάση. Τεχνικά συνεργεία της ΣΤΑ.ΣΥ συνεχίζουν να επιχειρούν για την απάντληση των υδάτων, αλλά και τον καθαρισμό όλων των επιπέδων του σταθμού από την λάσπη και τα φερτά υλικά που εισέρευσαν από το χειμαρρώδη νερά που σχηματίστηκαν στη λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας. Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων κατέβαλε άμεσα προσπάθειες για τον καθαρισμό των φρεατίων και την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής.

Απίστες εικόνες 

Πρωτοφανείς ήταν οι χτεσινές εικόνες από την κατάσταση που επικρατούσε στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από το μετρό του «Ευαγγελισμού».

Το δυνατό μπουρίνι κατέλαβε εξαπίνης τους πολίτες που πήγαιναν στις δουλειές και στα σπίτια τους και τα ορμητικά νερά, που είχαν σχηματίσει χείμαρρο, παρέσυραν τουλάχιστον τέσσερις εξ αυτών, που κινδύνεψαν μάλιστα με πνιγμό.

Πριν 5 λεπτά ανέβασα με δάκρυα στα μάτια μια φώτο για το πόσο σιχάθηκα τον κόσμο μετά κ από αυτό που συνέβη χθες στο πλοίο που έπνιξαν έναν άνθρωπο.. Πριν 1 λεπτό μου έστειλαν τυχαία αυτό το βίντεο που συνέβη στον Ευαγγελισμό κ δείχνει πως κάποιοι άνθρωποι βοηθούν άλλους από πνιγμό... Τα δάκρυα έγιναν περισσότερα γιατί τουλάχιστον βλέπεις μια ελπίδα σε αυτό τον κόσμο....🙏🏻😔 Δέχομαι μετα την δημοσίευση απίστευτα μηνύματα και αιτήματα φιλίας κ σας ευχαριστώ. Δεν κάνω φίλους-φίλες όσους δεν γνωρίζω ή δεν έχουν σχέση με το επάγγελμα μου ως ηθοποιός. Επίσης δεν περίμενα να πάρει τόση έκταση η δημοσίευση μου που για μένα είχε να κάνει κυρίως με την βοήθεια στον συνάνθρωπο μας γενικά κ τον τραγικό άδικο θάνατο του Αντώνη που δεν πήρε καμία βοήθεια...Σκέφτηκα όμως μήπως φτιάξω αύριο μια ομάδα για την μνήμη του Αντώνη κ βοήθεια προς την οικογένεια του εάν την χρειαστούν κ μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε με όποιο τρόπο... Θα σας ενημερώσω σύντομα... Να ενημερώσω τους δημοσιογράφους κ άλλους που μου στέλνουν μηνύματα ,ότι το βίντεο είναι γνήσιο κ μου το έστειλε μια φίλη μου ακριβώς μετά την πρώτη δημοσίευση μου, δεν το τράβηξα εγώ. Αυτός που το τράβηξε ήταν απέναντι κ δεν μπορούσε να κάνει κάτι να βοηθήσει, δεν μπορούσε να περάσει. Ο λόγος που το ανέβασα (πέρα από τα προβλήματα που έχουμε στη χώρα μας όταν έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα που δεν θα έπρεπε γιατί θα έπρεπε να έχουν φροντίσει οι αρμόδιοι) είναι ΚΥΡΙΩΣ για να δείξω στο εαυτό μου κ σε άλλους ανθρώπους που δεν μπορούν να συνέλθουν από το χθεσινό τραγικό γεγονός που κάποιοι ""άνθρωποι"" έπνιξαν στεγνά έναν αθώο άνθρωπο κ κάποιοι δεν αντέδρασαν να τον βοηθήσουν, ότι κάποιοι άλλοι άνθρωποι σε ένα λιγότερο σημαντικό γεγονός βοήθησαν να μην πνίγουν άλλοι άνθρωποι... Όταν χάνουμε την πίστη κ την ελπίδα μας για την ανθρωπότητα έρχονται άλλα γεγονότα που μας κάνουν να ελπίζουμε στον άνθρωπο... Σε αυτό το βίντεο ο ένας βοηθάει τον άλλον κ αυτό είναι το σωστό παράδειγμα... Μακάρι να είναι όλοι καλά σήμερα κ στο μέλλον κ για το χθεσινό γεγονός να πληρώσουν αυτοί που δεν φέρθηκαν όπως θα έπρεπε.... Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντώνη... 🙏🏻😔

Posted by Olga Stampolloglou on Wednesday, September 6, 2023

Την ίδια ώρα, λίγα μέτρα πιο δίπλα, στον σταθμό «Ευαγγελισμός» του Μετρό, επίσης καταγράφηκαν σκηνές άνευ προηγουμένου με τον σταθμό να έχει πλημμυρίσει ενώ το στέγαστρο δεχόταν από τον παρακείμενο δρόμο μεγάλες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα να σχηματιστεί καταρράκτης.

Επιτελική ετοιμότητα - Μετρό Ευαγγελισμός τώρα..😅😅😅 @gregthanas

Posted by We are all Greeks on Wednesday, September 6, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ