Ελλαδα

Καρέ - καρέ η διάσωση ατόμου από τα λασπόνερα στο Κιλελέρ (βίντεο)

Πυροσβέστης φτάνει κοντά του και τον μεταφέρει σε μηχάνημα έργων

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διάσωση ατόμου από λασπόνερα στο Κιλελέρ
© ERT

Κακοκαιρία Daniel - Κιλελέρ: Βίντεο από τη διάσωση ατόμου από πυροσβέστη 

Καταστροφικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη Θεσσαλία. Οι αρχές έχουν συνδράμει για τη διάσωση πολιτών, την απάντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, αλλά και τον απεγκλωβισμό οδηγών από οχήματα. 

Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε τη στιγμή που άνδρας της Πυροσβεστικής φτάνει κοντά σε άτομο που παρασύρεται στα λασπόνερα, του φορά σωσίβια, τον δένει και στη συνέχεια τον τραβά προς μηχάνημα έργου, με το οποίο μεταφέρεται σε ασφαλές σημείο. Το περιστατικό καταγράφηκε στο Κιλελέρ και δείχνει τη δραματική κατάσταση που βιώνουν πολίτες στην περιοχή. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvbll1z0ssm1)

Κακοκαιρία Daniel - Πλημμυρισμένα χωριά στα όρια της Φθιώτιδας με την Καρδίτσα

Με τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας και του Δομοκού, οι περιοχές και τα χωριά στα όρια της Φθιώτιδας με την Καρδίτσα έχουν πλημμυρήσει. Τεράστιος όγκος νερού έχουν μεταφερθεί προς την πλευρά της Φθιώτιδας στα χωριά Σοφιάδα και Ν. Μοναστήρι της Φθιώτιδας. Πριν από λίγο ολοκληρωθήκαν οι πρώτες προσπάθειες απεγκλωβισμού κατοίκων. Οι περισσότεροι έχουν μεταφερθεί σε ψηλότερο σημείο γιατί τα νερά έχουν ξεπεράσει και τα 60 εκατοστά.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ο κάμπος έχει γίνει λίμνη, η κατάσταση είναι κρίσιμη». Όπως ο ίδιος δηλώνει «κάναμε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων τις τελευταίες ώρες από το πρωί στη Σοφιάδα και τα Πετρίλια και έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια. Αναμένουμε ενισχύσεις ομάδας με βάρκες για να πλησιάσουμε σε άλλα σημεία μέσα στα χωριά όπου είναι ηλικιωμένοι και να τους μετακινήσουμε. Ο όγκος του νερού είναι εφιαλτικός και η βροχόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες 5 ώρες».

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Ειδικά για τα Πετρίλια έχει διαταχθεί η εκκένωση του οικισμού, ενώ υπάρχουν και χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας και πολλά βαριά αγροτικά μηχανήματα των κατοίκων της περιοχής που όμως δεν μπορούν να παρέμβουν σε πολλά σημεία λόγω του ύψους του νερού που συνεχώς αυξάνεται.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvbmhrgfbpvd)

Κακοκαιρία Daniel - Η εικόνα στη Δυτική Θεσσαλία

Τα πρώτα πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίστηκαν σε διάφορες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Καρδίτσας, από την έντονη βροχόπτωση που πέφτει αδιάκοπα όλη τη νύχτα, έχοντας σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οικισμοί όλων των δήμων στην Π.Ε. Τρικάλων, έχουν δεχτεί μεγάλες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα κτηνοτροφικές μονάδες και κατοικίες να βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ στον Δήμο Μουζακίου της Π.Ε. Καρδίτσας, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, εκκενώθηκαν οικισμοί, όπως είναι η Μαγουλίτσα και ο οικισμός «Νησιά» Πευκοφύτου και στον Δήμο Παλαμά η κοινότητα Φύλλου. «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, 32 μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας, δίνουν την δική τους μάχη», τόνισε επίσης ο ίδιος, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε πως δεκάδες μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων προσπαθούν να δώσουν λύσεις εκεί που υπάρχουν προβλήματα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvbne1f7qnfd)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ