Ελλαδα

Παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής του «Μεταξά»

Με απόφαση Χρυσοχοΐδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο Μεταξά: Καταγγελία για εξιτήριο σε ασθενή που είχε προγραμματισμένο χειρουργείο – Η απάντηση
© EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπουργείο Υγείας: Παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» 

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά».

Παράλληλα, συνεχίζεται η κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του Νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά με ανακοίνωσή του είχε καταγγείλει «συνθήκες υποχρηματοδότησης» του νοσοκομείου καθώς όπως είχε υποστηρίξει «αυτή τη στιγμή, υπάρχουν διαθέσιμα μόνο 5.000 ευρώ για φάρμακα την ώρα που οι μηνιαίες ανάγκες φτάνουν τα 3.500.000 ευρώ τον μήνα».

Η γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Μεταξά, κα Ελπίδα Παπαδοπούλου, είπε σχετικά με το ζήτημα στο Ρ/Σ «Παραπολιτικά» πως «έχουμε συνεχές άγχος σε καθημερινή βάση για το αν και κατά πόσο θα βγει να δώσουμε αυτά που πρέπει σαν τρόφιμα ή σαν φάρμακα ή και σαν οποιοδήποτε άλλο υλικό», ενώ πρόσθεσε πως «ο φαρμακοποιός χθες (σ.σ. τη Δευτέρα) μας ανέφερε ότι ένας ασθενής δεν θα μπορούσε να κάνει τη θεραπεία του γιατί δεν υπήρχε το φάρμακο και δεν μπορούσε να πληρωθεί και το φάρμακο για να το έχει».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε στον απόηχο των καταγγελιών χθες, Δευτέρα, για το «Μεταξά» η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ ανέφερε πως πραγαματοποίηθηκαν «κανονικά» 80 προγραμματισμένες χημειοθεραπείες, με μία να αναβάλλεται για «διαδικαστικούς λόγους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ