- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Με σταυρούς και εικόνες το συλλαλητήριο κατά των νεών ταυτοτήτων στη Θεσσαλονίκη
Συμμετέχουν πολίτες, ρασοφόροι και πρώην «Σπαρτιάτες»
Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Οι «αρνητές» των νέων ταυτοτήτων διαμαρτύρονται για τα... τσιπάκια
Πολίτες που κρατούν σταυρούς, εικόνες, λάβαρα της Ορθοδοξίας, ελληνικές σημαίες, καθως και ρασοφόροι και πρώην «Σπαρτιάτες» συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις νέες ταυτότητες που βρίσκεται σε εξέλιξη το απόγευμα της Κυριακής (3/9).
Το κάλεσμα για «ραντεβού» στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από οργανώσεις που είχαν πρωτοστατήσει και στις διαμαρτυρίες κατά των εμβολίων του Covid.
Θα ακολουθήσει πορεία στην Τσιμισκή, στην πλατεία Αριστοτέλους, την παραλιακή οδό και επιστροφή στον Λευκό Πύργο.
Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν περίπου 3.000 άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ, ενώ αρκετοί ήρθαν μάλιστα από διάφορα μέρη της Βόρειας Ελλάδας με λεωφορεία.
Όπως υποστηρίζουν οι αντιδρώντες, στις νέες ταυτότητες θα υπάρχουν όλα τα προσωπικά τους δεδομένα σε ηλεκτρονικό τσιπάκι, ενώ ανησυχίες εκφράζουν και για το θέμα του υποτιθέμενου γεωεντοπισμού μέσω αυτών. Άλλοι πάλι συνδέεουν το τσίπ με τον... διάβολο.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μίλησε και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ΓΟΧ Ευθύμιος, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων πως «λέμε όχι στο χάραγμα και τον αντίχριστο».
Σύμφωνα με το thes.gr, μεταξύ των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο βρίσκονται και οι πρώην «Σπαρτιάτες» και νυν ανεξάρτητοι βουλευτές, Χάρης Κατζιβαρδάς και Γιάννης Κόντης.
Σημειώνεται ότι αντίστοιχο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την επόμενη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.
Φωτογραφίες: ΕUROKINISSI/ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ανακοινώσεις των σωματείων
Οι έρευνες των ενώσεων κι η πραγματικότητα της αγοράς των Χριστουγέννων
Τα ΚΤΕΛ ως ζωτικός συμβολισμός μίας κινούμενης ζωής
Στο πλευρό τους το μπλόκο της Νίκαιας
Οι χάρτες που δημοσίευσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
Ενισχύονται τα μπλόκα μετά το «όχι» στην κυβέρνηση
Οι πρώτες πληροφορίες
Μια μεγάλη συζήτηση για τη γλώσσα, την τέχνη, την εξουσία και την πολιτική επιστήμη στην Ελλάδα
Αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται
Πού βρίσκονται σήμερα οι μετροπόντικες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.