Ελλαδα

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Λευκίμμης Έβρου: «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Μαίνεται για 15η μέρα προκαλώντας ανυπολόγιστη καταστροφή η πυρκαγιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στον Έβρο: Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Λευκίμμης: «Παραμείνετε σε ετοιμότητα» - Συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.
Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της Λευκίμμης Έβρου © MotionTeam/Βασίλης Βερβερίδης

Φωτιά στον Έβρο: Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Λευκίμμης: «Παραμείνετε σε ετοιμότητα» - Συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής. 

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της Λευκίμμης Έβρου καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Στο μεταξύ, αδιάλειπτα συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στη φωτιά στον Έβρο, για 15η συνεχόμενη μέρα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε διάσπαρτες ενεργές εστίες εντός της περιμέτρου των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.

Χθες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η φωτιά μπήκε στον μικρό μικρό πυρήνα του δάσους της Δαδιάς, καίγοντας το μοναδικό - μέχρι εκείνη τη στιγμή - ανέπαφο σημείο με αρχέγονα δέντρα μαύρης πεύκης και φωλιές σπάνιων αρπακτικών πουλιών.

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα το πρωί η πυρκαγιά παρουσιάζει μια σχετικά πιο βελτιωμένη εικόνα από τις προηγούμενες ημέρες, κάτι ωστόσο που δεν εφησυχάζει τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, καθώς η ένταση των ανέμων αναμένεται να ενισχυθεί.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 122 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σε ισχύ η γενική επιφυλακή του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Η Πυροσβεστική διαψεύδει ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο, η οποία κάνει λόγο για «άρση της γενικής επιφυλακής», χαρακτηρίζοντάς την «ψευδή».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος:

Ανακοινώνεται ότι παραμένουν σε ισχύ τα διαλαμβανόμενα του υπ' αριθμ. 2920 Φ. 216.10/21-08-2023 εγγράφου του ΕΣΚΕΔΙΚ, με θέμα «Γενική Επιφυλακή Προσωπικού».

Επειδή αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο ψευδής ανακοίνωση, σχετικά με την άρση της γενικής επιφυλακής, δόθηκε εντολή στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες να επιληφθούν του θέματος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ