Ελλαδα

«Τον κλοτσούσαν στην κοιλιά και στο κεφάλι»: Πώς ο 52χρονος άνδρας στον Βόλο έγινε «κόκκινο πανί» για χούλιγκαν

Από τα χτυπήματα έπεσε από το αμαξίδιο με το οποίο κινείται

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο πιάνει το σύστημα μετακίνησης δίπλα από τις ρόδες
© Pixay / SGENET

Βόλος: Νέα στοιχεία για την οπαδική επίθεση κατά 52χρονου στον Βόλο - Δηλώσεις του προέδρου του σωματείου Κινητικά Αναπήρων νομού Μαγνησίας στην ATHENS VOICE

Αδιανόητη επίθεση δέχθηκε ένας άνδρας 52 ετών που κινείτο με το αναπηρικό του αμαξίδιο στον Βόλο από ομάδα χούλιγκαν, μόνο και μόνο επειδή φορούσε την μπλούζα του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο 52χρονος ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, παρά τα απανωτά χτυπήματα που δέχθηκε από τους τρεις χούλιγκαν, οι οποίοι αναζητούνται από τις αρχές. Το περιστατικό συνέβη μισή ώρα μετά τη μία το μεσημέρι της Πέμπτης (31.8) στη συμβολή των οδών Τάκη Οικονομάκη και Ιωλκού.

Ο 52χρονος έγινε το... κόκκινο πανί για τους δράστες επειδή φορούσε μία φανέλα του Συνδέσμου του Ολυμπιακού Βόλου. Αφού τον πλησίασαν, όπως κατήγγειλε ο 52χρονος, άρχισαν να τον βρίζουν. Ξαφνικά, οι δύο τον έπιασαν από τα χέρια ενώ ο τρίτος με γρήγορες κινήσεις του τράβηξε την μπλούζα και την έσκισε. Ο άντρας προσπάθησε να αντιδράσει με αποτέλεσμα να πέσει από το αμαξίδιο και τότε, όπως καταγγέλλει, άρχισαν να τον κλοτσούν στην κοιλιά και στο κεφάλι. Για αρκετά δευτερόλεπτα, οι νταήδες του Βόλου εξάντλησαν την αγριάδα και τη βιαιότητα τους στον ανήμπορο άνδρα και μόλις αντελήφθησαν πως ερχόταν κόσμος για να τους απομακρύνει, έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Ο 52χρονος κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό, κατάθεση έδωσαν και αυτόπτες μάρτυρες, ενώ οι αστυνομικοί αναζήτησαν υλικό από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων σε σπίτια και καταστήματα της περιοχής, προκειμένου να εντοπίσουν την ταυτότητα των τριών δραστών.

Η πρώτη εικόνα είναι πως ο 52χρονος δεν θα αντιμετωπίσει μελλοντικά προβλήματα από τα απανωτά χτυπήματα, πλην όμως έχει σοκαριστεί από το μένος τους. Πριν από σχεδόν έναν μήνα ο Μιχάλης Κατσουρής έπεσε νεκρός από χούλιγκαν και ο 52χρονος, όπως είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς, φοβήθηκε μήπως τον σκότωναν. Έναν άνθρωπο που έχει αναπηρία 80%. Και όμως οι χούλιγκαν, δεν σεβάστηκαν το εμφανέστατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Π. Μπέλλος: Δεν έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό στην πόλη μας

Μιλώντας στην ATHENS VOICE ο πρόεδρος του σωματείου Κινητικά Αναπήρων νομού Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», Πέτρος Μπέλλος, χαρακτήρισε πρωτοφανές το περιστατικό με θύμα τον 52χρονο: «Είναι κατακριτέα εξ’ ολοκλήρου. Μια ενέργεια που δεν συνάδει με αυτό που λέμε οργανωμένη κοινωνία. Δεν κάνουμε διαχωρισμό, είτε σε άτομο με αναπηρία είτε σε έναν απλό πολίτη. Ευτυχώς, όμως ο συνάνθρωπος μας είναι καλά». 

Ως προς το περιστατικό, ο πρόεδρος του σωματείου ανέφερε πως όλα έγιναν «επειδή φορούσε μια μπλούζα μιας αθλητικής ομάδας. Δεν το καταλαβαίνω, δεν μπορώ να το συλλάβω. Είναι καλά στην υγεία του, αυτό είναι το ζητούμενο. Στην περιοχή μας δεν είχαμε κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα, είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που ασχολούμαι με τον Ιππόκαμπο, το σωματείο, εδώ και αρκετά χρόνια». 

Σύμφωνα με τον κ. Μπέλλο, πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό που δεν αντανακλά τη συμπεριφορά των Βολιωτών, οι οποίοι έχουν δείξει μεγάλη ευαισθησία και έχει υπάρξει σημαντική αλλαγή στη νοοτροπία των πολιτών. «Ειδικά οι νέοι, οι οποίοι περισσότερο ανταποκρίνονται και αντιλαμβάνονται πως πρέπει να συμπεριφέρονται, έχουν δείξει πως αντιλαμβάνονται την κατάσταση. Προσπαθούμε να μπούμε σε σχολεία, σε συλλόγους σε σωματεία, ώστε να περάσουμε το μήνυμα της ισότιμης συμμετοχής. Δεν διαφέρουμε σε κάτι, πέρα από οτι κινούμαι σε αμαξίδιο, όταν δεν υπάρχουν εμπόδια, μπορώ να πάω όπου πάει οποιοσδήποτε», κατέληξε ο πρόεδρος ου σωματείου Κινητικά Αναπήρων νομού Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ