Ελλαδα

Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο - Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στο Σουφλί

Οι κάτοικοι να είναι σε ετοιμότητα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Φωτιά τώρα στον Έβρο: Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στο Σουφλί

Μαίνεται η φωτιά στον Εβροτην ώρα που το 112 καλεί τους κατοίκους στο Σουφλί να είναι σε ετοιμότητα όπως συνέβη και χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Οπως αναφέρει η ενημέρωση από την Πυροσβεστική μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Μέχρι να πέσει η νύχτα υπήρχε βοήθεια και από εναέρια μέσα.

Φωτιές: Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

  • Στην Πάρνηθα συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.
  • Στο Τσικράκι Φαρσάλων συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, αντιμετωπίζοντας διάσπαρτες εστίες.
  • Στην Κορώνα Κιλκίς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα και βοηθούσε και ένα ελικόπτερο μέχρι της δύση του ήλιου. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.
  • Στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Ασπροπουλιά, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την Καλαμάτα Μεσσηνίας. Στην πυρκαγιά επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα. Μεγάλη βοήθεια πρόσφεραν 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο μέχρι να βραδιάσει. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και από υδροφόρες και μηχανήματα έργου.
  • Στο Γεράκι Ηλείας επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, ενώ συνέδραμαν από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχεται από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.