Ελλαδα

Πυρκαγιά στο Βαρόσι Έδεσσας - Κοντά σε κατοικίες

Εναέρια και επίγεια μέσα επιχειρούν στο σημείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στο Βαρόσι Έδεσσας - Επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Κατοικίες κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.
Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή Βαρόσι © Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Φωτιά στο Βαρόσι Έδεσσας - Επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Κατοικίες κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στην περιοχή Βαρόσι, στην Έδεσσα.

Η φωτιά, καίει χαμηλή βλάστηση και στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ελικόπτερο.

Κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται κατοικίες.

Στο μέτωπο των πυρκαγιών στην υπόλοιπη χώρα, μαίνεται για ακόμα μία ημέρα η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς, με τις αναζωπυρώσεις να συνεχίζονται.

Αναζωπύρωση είχαμε στην Κοτρωνιά πριν από λίγο, με αποτέλεσμα να ζητηθεί εκκένωση.

Δάσος της Δαδιάς: Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς Σουφλί λίγο μετά το μεσημέρι, καθώς η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Το χωριό είχε ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, που ήδη έχουν απομακρυνθεί, ενώ παραμένουν εθελοντές από τα γύρω χωριά και ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με συνδρομή και από το παρακείμενο στρατόπεδο.

Λίγο αργότερα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους πολίτες που βρίσκονται στο Σιδηρώ να απομακρυνθούν προς το Μέγα Δέρειο, αλλά και στους κατοίκους της Γιαννούλης να μετακινηθούν προς Σουφλί.

Επιτόπου βρίσκονται και επιχειρούν 576 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρο. Περιοδικά, από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Ανάμεσα στους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φλόγες στον Έβρο είναι δυνάμεις από Κύπρο, Γερμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Γαλλία, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία, Αλβανία

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα η ευρύτερη περιοχή εκκενώθηκε με μήνυμα από το 112 και, παρότι τα εναέρια επιχειρούν για περισσότερες από 8 ώρες από το πρώτο φως του ήλιου, η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ