Ελλαδα

Δύο τα μέτωπα που καίνε στον Έβρο - Αύξηση δυνάμεων και διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών

Σε Λεπτοκαρυά και Κοτρωνιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άτομα που επιχειρούν για την κατάσβεση φωτιάς με τις μάνικες ανά χείρας
Δύο μέτωπα καίνε για 11η ημέρα στον Έβρο

Φωτιές Έβρος: Αύξηση δυνάμεων και διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών - 808.000 στρέμματα στάχτη

Σε δύο μέτωπα συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στον Έβρο και τις περιοχές της Λεπτοκαρυάς και Κοτρωνιάς. Με αυξημένες επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις και με ήπιους ανέμους συνεχίζονται σήμερα οι επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τη δασάρχη Σουφλίου, Γιάννα Διαγκάκη, από χθες η προσπάθεια των δυνάμεων πυρόσβεσης έχει επικεντρωθεί στο μεγάλο σε μήκος μέτωπο της Κοτρωνιάς προσπαθώντας να το περιορίσουν, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών με μηχανήματα έργου και για την αναχαίτιση της πυρκαγιάς αλλά και για την προστασία των αναδασώσεων Πεύκης που υπάρχουν στην περιοχή. Ειδικότερα σήμερα επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 4 πυροσβεστικά ελικόπτερα.

808.000 στρέμματα έγιναν στάχτη στον Έβρο

Στάχτη έχουν γίνει 808.000 στρέμματα γης στον Έβρο από τις φωτιές που εξακολουθούν να καίνε στην περιοχή για 11η ημέρα. Το Meteo έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα γράφημα με τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα που έγιναν σήμερα διαθέσιμα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως αναφέρει το Meteo πρόκειται για τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος στον Έβρο. Όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 808.000 στρέμματα (έως την 28.08.2023, 12:28 τοπική ώρα).

Δύο τα μέτωπα που καίνε στον Έβρο - Αύξηση δυνάμεων και διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.