Ελλαδα

Σε πλήρη έλεγχο μετά από ολονύχτια μάχη η φωτιά στην Άνδρο - Ποια η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά καίει σε πλαγιά κοντά σε εκκλησάκι στην Άνδρο
© Facebook / Dimitris Lotsaris

Φωτιές τώρα: Η κατάσταση σε Άνδρο, Έβρο, Πάρνηθα και Βοιωτία - Μάχη με αναζωπυρώσεις

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες έδωσαν το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Άνδρο και τον Έβρο, όπου καταγράφονται συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς του Έβρου εντοπίζεται στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Δαδιά. Στις επιχειρήσεις στον Έβρο συμμετέχουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv2px5m7bs9l)

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί, πιθανότατα από κεραυνό, στο νησί της Άνδρου. Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται στο μέτωπο που υπάρχει κοντά στο Βιτάλι. Στο σημείο επιχειρούν 73 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα ενώ από συνδρομή από αέρα παρέχουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 26/08/2023 ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ Σε τέσσερα (4) ενεργά...

Posted by Dimitris Lotsaris on Saturday, August 26, 2023

Στην Πάρνηθα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν κάποιες αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής, όπου από το πρωί επιχειρούν από αέρος 2 ελικόπτερα.

Βελτιωμένη είναι, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η εικόνα της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δύσβατη περιοχή, στο Λοκρό Φθιώτιδας, όπως και στη Βοιωτία όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης αναζωπυρώσεις στην περιοχή Στείρι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv33ji6uchwx)

Υψηλός κίνδυνος για πολλές περιοχές και σήμερα Κυριακή 

Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας και σήμερα. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ