Ελλαδα

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο δάσος της Δαδιάς

Το μεγαλύτερο μέτωπο στη Λεπτοκαρυά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά καίει στη Δαδιά
Φωτιά στη Δαδιά

Φωτιά Δαδιά: Μάχη με αναζωπυρώσεις στο δάσος - Το μεγαλύτερο μέτωπο στη Λεπτοκαρυά

Η μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις εξακολουθεί να δίνεται στις εστίες της Αλεξανδρούπολης και ειδικά στο δάσος της Δαδιάς. Η φωτιά καίει για 8η ημέρα, με τις δυνάμεις κατάσβεσης να είναι ισχυρές κοντά στη Λεπτοκαρυά, όπου βρίσκεται το πιο δύσκολο μέτωπο. 

Σύμφωνα με το evros24.gr, κοντά στον οικισμό Αύρα του νομού Έβρου, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Παρατεταγμένα είναι οχήματα της Πυροσβεστικής και ανατολικά βρίσκεται ο οικισμός, ο οποίος έχει εκκενωθεί. Μήνυμα 112 για εκκένωση έχει σταλεί και στον οικισμό Κασσιτερών του δήμου Μαρωνείας Σαπών όπως και άλλοι δύο οικισμοί, της Πλάκας και της Αττάρνης. Προς το παρόν, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Οι άνεμοι που πνέουν ισχυροί δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Ανεφοδιασμός στην παραλία Αγίας Παρασκευής στην Μάκρη Έβρου

Posted by evros24.gr on Saturday, August 26, 2023

Το μέτωπο της Λεπτοκαρυάς, μέχρι στιγμής δεν απειλεί τη Ροδόπη, καθώς υπάρχων μικρές ελεγχόμενες εστίες. Η προέκταση του πύρινου τόξου της πυρκαγιάς που καίει τη Δαδιά, την Κοτρωνιά, την Αισύμη και τη Λεπτοκαρυά απειλεί αυτή την ώρα.

Ενίσχυση των δυνάμεων στη Δαδιά

Στη Δαδιά έχουν ενισχυθεί πολύ οι δυνάμεις τόσο επίγεια όσο και εναέρια. Από το πρωί επιχειρούσαν πάνω από 300 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 10 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Απειλητικές είναι οι φλόγες στο δυτικό μέρος του «πυρήνα» του δάσους της Δαδιάς, όπως σημειώνει το evros24.gr. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv2px5m7bs9l)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ