Ελλαδα

Φωτιά στη Βάρη από κεραυνούς - Έπεσαν 270 μέσα σε μία ώρα

Η Πυροσβεστική αντιμετώπισε έξι εστίες στην περιοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά σε κορυφή λόφου στη Βάρη από κεραυνούς
© Facebook / I Love Vouliagmeni

Φωτιά στη Βάρη από κεραυνούς - Αντιμέτωποι με έξι εστίες οι πυροσβέστες - Αυξημένη η  κεραυνική δραστηριότητα

Κεραυνοί προκάλεσαν φωτιά στη Βάρη τα ξημερώματα του Σαββάτου (26.8) με τις αρχές να βρίσκονται αντιμέτωπες με έξι εστίες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, η φωτιά έκαιγε στην κορυφή λόφου και η Πυροσβεστική που έσπευσε με ισχυρές δυνάμεις κατάφερε να την περιορίσει. Όπως τόνισε στο OPEN ο δήμαρχος της Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης «δεν είχαμε έναν κεραυνό, αλλά μια “ωριαία συναυλία” από κεραυνούς. Έπεσαν περίπου 270 από τις 5:30 μέχρι τις 6:30». Ο κ. Κωνσταντέλλος διευκρίνισε ότι ξέσπασαν έξι φωτιές σε δασικές περιοχές γύρω από την πόλη. «Ξέσπασαν έξι φωτιές σχεδόν συγχρόνως. Εγώ δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αλλά ακόμα και οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής δεν έχουν αντιμετωπίσει τέτοιο φαινόμενο», επεσήμανε.

Ο δήμαρχος της περιοχής ξεκαθάρισε ότι όλες οι εστίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα και τόνισε ότι η επιχείρηση ήταν σύνθετη καθώς χρειάστηκε καταμερισμός των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στα διαφορετικά σημεία που είχαν απόσταση 3- 4 χιλιομέτρων μεταξύ τους. «Τα drones που έχουμε μας βοήθησαν πολύ στον συντονισμό, καθώς δίνουν εικόνα όλο το 24ωρο», επεσήμανε.

Φωτιά στη Βάρη - Βίντεο

Δείτε εικόνα από τη φωτιά στη Βάρη

Καλημέρα από την Βουλιαγμένη με έντονη βροχόπτωση, κεραυνούς και αστραπές με αποτέλεσμα να έχουμε πυρκαγιά σε δασώδη...

Posted by IloveVouliagmeni on Friday, August 25, 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ