Ελλαδα

Φωτιά στη Δαδιά: Φέρονται να κατέγραψαν το τέλος τους οι 18 που απανθρακώθηκαν - Βίντεο ντοκουμέντο στη δημοσιότητα

Το είχαν στείλει οι ίδιοι στις οικογένειές τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Δαδιά: Φέρονται να κατέγραψαν το τέλος οι 18 που απανθρακώθηκαν
Φωτιά στη Δαδιά: Φέρονται να κατέγραψαν το τέλος οι 18 που απανθρακώθηκαν © Ant1

Φωτιά στη Δαδιά: Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές των 18 μεταναστών - Το είχαν στείλει οι ίδιοι στις οικογένειές τους 

Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 φαίνεται να έχουν καταγραφεί οι τελευταίες στιγμές των 18 ατόμων που απανθρακώθηκαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς στη Δαδιά Έβρου.

Το βίντεο έδωσε στο σταθμό η ιταλίδα ακτιβίστρια Ναούαλ Σουφί, η οποία αναφέρει ότι πρόκειται για οπτικοακουστικό υλικό που φέρονται να έδωσαν στις οικογένειές τους οι ίδιοι οι αδικοχαμένοι μετανάστες.

Στο εν λόγω βίντεο τα άτομα καταγράφονται να περπατούν μέσα στο δάσος με τη φωτιά να τους πλησιάζει.

Σε άλλες πιο νυχτερινές λήψεις οι φλόγες φαίνεται να έχουν φτάσει πλέον κοντά τους. Κάποιος ακούγεται να λέει ότι «η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, είμαστε εγκλωβισμένοι», τη στιγμή που κάποιοι άλλοι προσεύχονται.

Δείτε παρακάτω το συγκλονιστικό ντοκουμέντο:

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv1rok7eniu9)

Ένας ακόμη νεκρός στο δάσος της Λευκίμμης 

Ένας ακόμη άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός νωρίτερα σήμερα (25.8) στο δάσος της Λευκίμμης. Και σε αυτή την περίπτωση, ο άνδρας φαίνεται πως απανθρακώθηκε. Η σορός του εντοπίστηκε σε δύσβατο σημείο και αναμένεται να μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία προκειμένου να εξεταστεί από τον ιατροδικαστή.

Υπενθυμίζεται πως 18 ακόμη άτομα, είχαν εντοπιστεί στις αρχές της εβδομάδας στο δάσος του Άβαντα. Σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής Ξάνθης Παύλος Παυλίδης, οι 16 ενήλικες και τα δύο παιδιά έχασαν ακαριαία τη ζωή τους. Πιθανότατα να μην πρόλαβαν καν να συνειδητοποιήσουν ότι ο θάνατος τους πλησιάζει. Το θερμικό κύμα ήταν τόσο έντονο που οι άνθρωποι απανθρακώθηκαν.

Στην ιατροδικαστική υπηρεσία ακολουθήθηκε η διαδικασία λήψης γενετικού υλικού προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους. Οι ελληνικές αρχές ευελπιστούν πως κάποια στιγμή οι συγγενείς τους –που δεν θα έχουν νέα τους– θα τους αναζητήσουν και μέσω των πρεσβειών των χωρών τους, να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις, να αποσταλούν δείγματα DNA ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ταυτοποιήσεις. Και σε δεύτερο χρόνο, να πραγματοποιηθούν όλες εκείνες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να αποσταλούν οι σοροί στους οικείους τους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv1djueqqkbd)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ