Ελλαδα

«30 χρόνια έχτιζα αυτό το σπίτι πέτρα πέτρα»: Συγκινεί κάτοικος που είδε το σπίτι του να καίγεται στην Αγ. Παρασκευή

«Τώρα που να πάμε;»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Πάρνηθα - Κάτοικος έχασε το σπίτι του από τις φλόγες στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής
© Mega TV

Φωτιά Πάρνηθα: Η συγκίνηση κατοίκου για την καταστροφή του σπιτιού του στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής

Συγκινητικές δηλώσεις στην κάμερα του Mega έκανε κάτοικος του οικισμού της Αγίας Παρασκευής στο Μενίδι, που είδε το σπίτι του να καίγεται από την καταστροφική φωτιά στην Πάρνηθα. Το σπίτι του κ. Κλεάνθη χαρακτηρίστηκε «κόκκινο» και πλέον δεν μπορεί να επιστρέψει σε αυτό.

Όπως δήλωσε, το 1979 έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και έχτισε το σπίτι του στην Αγία Παρασκευή στο Μενίδι. «Θέλω να έρθω σε επαφή με την πολιτεία και το κράτος να μου πουν τι να κάνω», είπε στο Mega και πρόσθεσε: «Να έρθουν να με βρουν, όχι μόνο τα κανάλια. Ήρθαν, έκαναν καταγραφή και το έβγαλαν κόκκινο. Θέλω να τους εξηγήσω ότι όλη μου η ζωή είναι αυτό το σπίτι. Ήμουν οικοδόμος. Αυτό το σπίτι το έχτισα πέτρα πέτρα με τα χέρια μου. 30 χρόνια το έφτιαχνα και δεν μπορώ τώρα… Ήρθα το πρωί να ανοίξω την πόρτα του σπιτιού μου να μπω μέσα. Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Τώρα που να πάμε; Τι να κάνουμε;

»Δουλεύω από 7 χρονών, είμαι από φτωχή οικογένεια. Μεγάλωσα στο Αιγάλεω και οι γονείς μου ήρθαν στο Μενίδι. Το 1979 είδα αυτό τον υπέροχο χώρο και με μαγνήτισε. Τα χέρια μου ήταν βαμβάκι, ήρθα και πήρα αυτή τη γη. Την έσκαβα με τα χέρια μου, γιατί δεν ήταν νόμιμο, ήταν παράνομος ο χώρος, αλλά το όνειρό μου ήταν να φτιάξω ένα σπίτι, γιατί μεγάλωσα με πέντε αδέρφια σε ένα δωμάτιο» είπε.

Ο κ. Κλεάνθης πλέον φιλοξενείται στο σπίτι της αδερφής του. 

Ποια η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Μάχη με τις φλόγες στη Δαδιά και τον Έβρο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για ακόμη μία ημέρα. Μπορεί η κατάσταση στην Πάρνηθα να είναι βελτιωμένη, ωστόσο, μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι αρχές στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, τα πολλαπλά μέτωπα που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στη χώρα προβληματίζουν τις αρχές που πλέον κάνουν λόγο για κακόβουλες ενέργειες. «Θα καταφέρουμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει παρέμβαση σε αυτά τα μέτωπα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Αρτοποιός, αναφέροντας ότι στις έρευνες που διεξάγονται για τους εμπρησμούς εμπλέκονται πλέον η ΕΥΠ και Τμήμα Αντιμετώπισης Πυρκαγιών.

Αναζήτηση δύο ατόμων στην Εύβοια ως ύποπτα για εμπρησμό

Όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, «αναζητούνται δύο άτομα στην Εύβοια ως ύποπτα για εμπρησμό». Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή τόνισε ότι «στη Θήβα, είχαμε 4 και 5 πυρκαγιές εν εξελίξει. Η Βοιωτία είχε περικυκλωθεί κάποια στιγμή από παντού. Αυτή τη στιγμή το πιο σοβαρό πρόβλημα αφορά την Υλίκη ενώ καλύτερα πάει η πυρκαγιά στο Στείρι». Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «αυτά τα διαφορετικά συμβάντα, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, κάνουν πιο δύσκολη την αντιμετώπισή τους» επισημαίνοντας πόσο δύσκολη είναι η διαχείρισή τους. Η Πυροσβεστική συλλέγει υλικό και μαρτυρίες για εμπρησμούς σε όλα τα μέτωπα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv1bis71lomp)

Ποια η κατάσταση στην Πάρνηθα

Σε ότι αφορά την εξέλιξη των μετώπων της φωτιάς επισήμανε ότι πλέον σε ένα σημείο της Πάρνηθας, στην περιοχή της Φυλής, επικεντρώνονται τις τελευταίες ώρες οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής, καθώς νωρίτερα σημειώθηκε μία νέα αναζωπύρωση. Ωστόσο, βελτιωμένη φαίνεται να είναι η κατάσταση στην περιοχή, ενώ όλη τη νύχτα θα υπάρχουν περιπολίες της αστυνομίας για να εντοπιστεί έγκαιρα όποια πιθανή προσπάθεια εμπρησμού. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο», δήλωσε για την Πάρνηθα, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται στο μέτωπο που υπάρχει από αναζωπύρωση στη Φυλή. Όπως είπε η κατάσταση στα υπόλοιπα μέτωπα είναι καλύτερη πλην της Δαδιάς στον Έβρο όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv1cd6rlguox)

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ