Ελλαδα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 22χρονος στη Μεσαρά πυροβολεί τον 29χρονο Νίκο

«Ήταν ένα τυχαίο περιστατικό», λέει ο πατέρας του δράστη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα αυτοκίνητα δράστη και θύματος πριν τον πυροβολισμό κατά του 29χρονου στη Μεσαρά της Κρήτης
© Mega TV

Κρήτη - Πυροβολισμός 29χρονου στο κεφάλι: Βίντεο ντοκουμέντο - Οι κινήσεις δράστη και θύματος 

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 22χρονος πυροβολεί στο κεφάλι τον 29χρονο Νίκο σε δρόμο στη Μεσαρά της Κρήτης βρήκε το φως της δημοσιότητας. 

Στο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Mega διακρίνονται τα αυτοκίνητα δράστη και θύματος να έχουν σταθμεύσει το ένα δίπλα στο άλλο πάνω στην Εθνική Οδό Μοιρών Τυμπακίου με κατεύθυνση προς Τυμπάκι. Ακούγεται να λογομαχούν. Οι δύο νεαροί παραμένουν μέσα στα οχήματά τους και δίπλα δίπλα για τουλάχιστον ένα λεπτό.

«Αμέ να φύγεις γιατί δεν ξέρω και εγώ τι θα κάνω», ακούγεται στο βίντεο. Ο 29χρονος βάζει μπρος με κατεύθυνση προς Μοίρες και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος οπισθοχωρεί και αλλάζει πορεία. Στο βίντεο διακρίνεται το αυτοκίνητο του 29χρονου θύματος να έχει γυρίσει και να ακολουθεί το όχημα του 22χρονου. Λίγα μέτρα πιο κάτω ο 22χρονος σταματάει στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Τότε ο 29χρονος τον προσπερνάει και αφού το αντιληφθεί, το θύμα ξαναγυρνάει πίσω στο όχημα του 22χρονου. Εδώ ο 22χρονος σηκώνει το όπλο και διακρίνεται η λάμψη από τη στιγμή του πυροβολισμού.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv0tu38tfifl)

«Αυτά συμβαίνουν», λέει ο πατέρας του 22χρονου δράστη

Ο πατέρας του 22χρονου σε δηλώσεις του στην εκπομπή Live News του Mega υποστήριξε ότι και οι δύο ήταν μεθυσμένοι, ενώ σχολίασε: «αυτά συμβαίνουν, ήταν ένα τυχαίο περιστατικό». 

«Το παιδί μπορεί να είναι ζωηρό, είναι πολύ φιλότιμο και ήτανε στη δουλειά του. Έχει βγάλει το λύκειο, έχει πάει στις ειδικές δυνάμεις το παιδί. Ήπιανε ποτά, ήταν σε γλέντι, ήταν μεθυσμένοι, αυτά συμβαίνουν, ήταν ένα τυχαίο περιστατικό. Δεν είναι καν όπλο αυτό το πράγμα. Δεν υπήρχαν άλλα δύο άτομα. Αυτή είναι λάθος παραπληροφόρηση. Δεν ήταν άλλο άτομο» δήλωσε ο πατέρας του 22χρονου.

Ο 22χρονος παραδόθηκε μετά από 20 ημέρες στις αρχές. Έφτασε την Τετάρτη (23.8) στο Αστυνομικό Μέγαρο του Ηρακλείου συνοδευόμενος από τον πατέρα του. Ο Διονύσης Βέρρας, δικηγόρος του 22χρονου κατηγορούμενου δήλωσε: «Ο κατηγορούμενος θα ασκήσει όλα του τα δικαιώματα, θα εξαντλήσει όλες τις υπερασπιστικές του δυνατότητες, θα κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του όπως πρέπει, αλλά πάνω από όλα θα σεβόμαστε την οικογένεια και το θύμα».

«Έχουμε να κάνουμε με μία στόχευση και οι εντολείς μου, η οικογένεια του θύματος έχουν στοιχεία ότι δεν πυροβόλησε μόνο ο παλιός τρόφιμος των φυλακών και μεγάλος κακοποιός της Κρήτης, αλλά και οι φίλοι του που ήταν μαζί, εκ των οποίων ο ένας ήταν και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την καταδίωξη και τον πυροβολισμό του θύματος», είπε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του 29χρονου.

Ποια η κατάσταση του 29χρονου

Ο 29χρονος νοσηλεύεται μέχρι σήμερα στη Νευροχειρουργική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, χωρίς να έχει αφαιρεθεί ακόμα η σφαίρα από το κεφάλι του. «Οι γιατροί βλέπουν έναν μακρύ δρόμο, μία θεαματική εξέλιξη. Δεν θα μείνει φυτό, έχει αρχίσει να κουνάει λίγο χέρια, λίγο τα μάτια, γνωρίζει, έχει καλά σημάδια. Αδικία. Τριάντα χρόνων άνδρας… Για μία προσπέραση» δήλωσε ο πατέρας του 29χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος κατηγορούμενος, αφού ζήτησε συγγνώμη με δάκρια στα μάτια, έλαβε προθεσμία να απολογηθεί αντιμετωπίζοντας την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv11yu2goard)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ