Ελλαδα

Πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας ώστε να παραμείνει το κτίριο της Ερμού για τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟ

Η απάντηση στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ για το ζήτημα του κτιρίου του ΣΕΑ
© EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού για το ζήτημα του κτιρίου του ΣΕΑ

Θέση για το ζήτημα του κτιρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) παίρνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ), δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση στο ΥΠΠΟ, με εκτενή ανακοίνωσή της.

Η ΕΕ της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ αναφέρει «τιμούμε την ιστορική διαδρομή του Σ.Ε.Α ως επιστημονικού συλλόγου, εκτιμούμε απεριόριστα τους συναδέλφους Αρχαιολόγους που εργάζονται ευσυνείδητα, με σεβασμό στην επιστήμη τους, στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Είμαστε μαζί τους στα αιτήματά τους. Είμαστε όμως ξεκάθαρα απέναντι σε αυτούς που εργαλειοποίησαν την παραχώρηση του κτιρίου για προσωπικό όφελος».

Δηλώνει δε «ως η μοναδική δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση στο ΥΠΠΟ, αυτή που εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζόμενους ως η κορυφαία συνδικαλιστική τους έκφραση, θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε το κτίριο επί της οδού Ερμού 134-136 να παραμείνει για τους εργαζόμενους, με χρήσεις όπως η φιλοξενία εργαζομένων από την περιφέρεια, η μελέτη από τους επιστήμονες του ΥΠ.ΠΟ, η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους εργαζόμενους, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και για συνεδριάσεις και συσκέψεις εργαζομένων, όπως ακριβώς συνέβαινε στο παρελθόν».

Η ανακοίνωση της ΕΕ της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ

Η θέση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ για το ζήτημα του κτιρίου του ΣΕΑ

Ως Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ κάνουμε σαφές πως την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λίνας Μενδώνη, να άρει την παραχώρηση του κτιρίου που χρησιμοποιεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων στην οδό Ερμού δεν την αντιμετωπίζουμε ως επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα γιατί ο Σ.Ε.Α δεν είναι Σωματείο Εργαζομένων.
Ο Σ.Ε.Α λειτουργεί ως δήθεν συνδικαλιστική έκφραση των Αρχαιολόγων, αλλά στην πράξη έχει εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτο παραμάγαζο αριστερίστικου παρακμιακού πολιτικού μορφώματος, σε τέτοιο βαθμό που μόνο η ταμπέλα «ΚΑΤΑΛΗΨΗ» λείπει από το κτίριο της Ερμού.

Ενημερώνουμε επίσης πως ο Σ.Ε.Α δεν συμμετέχει ούτε στη δευτεροβάθμια Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ, όπως όλα τα πρωτοβάθμια κλαδικά Σωματεία και Ενιαίοι Σύλλογοι του ΥΠ.ΠΟ, ούτε στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Προφανώς γιατί οι «κρατούντες» τον Σύλλογο δεν θέλουν να έχουν συνδικαλιστικές υποχρεώσεις, αλλά μόνο... δικαιώματα.
Με βάση τα παραπάνω απαντάμε, χωρίς περιστροφές, και στο υποκριτικό αίτημα για συμπαράσταση της Ομοσπονδίας στην παραομάδα του προεδρείου του ΣΕΑ, που τόσα χρόνια τώρα έχει μάθει να εκμεταλλεύεται ποικιλοτρόπως ένα κρατικό κτίριο, ώστε να διοργανώνει πολιτικές εκδηλώσεις άσχετες με ζητήματα των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ, αλλά σχετικές με τις επιδιώξεις (πολιτικές και όχι μόνο) και τις στοχεύσεις της προέδρου Δέσποινας Κουτσούμπα και των «συνεταίρων» της.

Βεβαία, οι πολιτικές εκδηλώσεις διοργανώνονται όταν στο κτίριο της Ερμού δεν φιλοξενούνται είτε ικαριώτικα πανηγύρια, είτε cocktail’s party με είσοδο. Μάλιστα σε μία περίπτωση τo «τηλέφωνο κρατήσεων» παρέπεμπε σε μεζεδοπωλείο της περιοχής.

Και ρωτάμε ευθαρσώς: Υπάρχουν παραστατικά για όλα αυτά τα γλέντια και τα event’s, που διαφημίζονται κατά καιρούς από αφίσες, sites και social media; Είναι αυτό «συνδικαλιστική δράση»; Τι απέγιναν τα έσοδα;

Ρωτάμε και τα κόμματα που έσπευσαν να ταχθούν στο πλευρό του «προεδρείου του Σ.Ε.Α» κάνοντας λόγο για δίωξη συνδικαλιστικής δράσης, για επιχείρηση φίμωσης, για εκδικητική ενέργεια κ.α

  • Είναι συνδικαλιστική δράση τα πανηγύρια και τα cocktail’s party με είσοδο;
  • Είναι «συνδικαλιστική δράση» να διατίθεται το κτίριο για να κάνουν πάρτι γενεθλίων οι ημέτεροι;
  • Αν κάτι αντίστοιχο γινόταν στο εντευκτήριο της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ πόσες ερωτήσεις θα είχατε καταθέσει προς την Υπουργό Πολιτισμού στη Βουλή ;
  • Πόσα «ρεπορτάζ» για «μαύρο χρήμα» θα είχαν φιλοξενηθεί σε γνωστά και μη εξαιρετέα μέσα ενημέρωσης;
  • Πόσες διώξεις θα είχαν ασκηθεί;
  • Πόση υποκρισία αντέχετε πια;
  • Πόση κάλυψη θα προσφέρετε σε «επαγγελματίες επαναστάτες» και θλιβερούς συκοφάντες που ακόμη και τώρα που πιάστηκαν με «τη γίδα στην πλάτη» σπεύδετε να υπερασπιστείτε;
  • Πόσο ακόμη θα ζείτε με τον «μύθο» που έχει καλλιεργήσει η συγκεκριμένη «παρέα» για το Υπουργείο Πολιτισμού;

Ως Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ, τιμούμε την ιστορική διαδρομή του Σ.Ε.Α ως επιστημονικού συλλόγου, εκτιμούμε απεριόριστα τους συναδέλφους Αρχαιολόγους που εργάζονται ευσυνείδητα, με σεβασμό στην επιστήμη τους, στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Είμαστε μαζί τους στα αιτήματα τους. Είμαστε όμως ξεκάθαρα απέναντι σε αυτούς που εργαλειοποίησαν την παραχώρηση του κτιρίου για προσωπικό όφελος.

Στο ΥΠ.ΠΟ δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και τα Σωματεία μας είμαστε η συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ, ο κόσμος της εργασίας και της δημιουργίας. Το παραμάγαζο του προεδρείου του ΣΕΑ είναι ο κόσμος της υποκρισίας, του ψευτοσυνδικαλισμού, της λάσπης και του ψέματος.

Σε αυτή τη βάση, επειδή εμείς ως Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ, σε αντίθεση με την παραομάδα του προεδρείου του ΣΕΑ, που έχει συνδυάσει τη δράση της στο ΥΠ.ΠΟ με τον ευτελισμό και την απώλεια κεκτημένων των εργαζομένων, δεν δεχόμαστε να χάνονται κατακτήσεις των πραγματικών εργαζομένων, δεσμευόμαστε:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείου Πολιτισμού (Π.Ο.Ε ΥΠ.ΠΟ) ως η μοναδική δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση στο ΥΠ.ΠΟ, αυτή που εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζόμενους ως η κορυφαία συνδικαλιστική τους έκφραση, θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε το κτήριο επί της οδού Ερμού 134-136 να παραμείνει για τους εργαζόμενους, με χρήσεις όπως η φιλοξενία εργαζομένων από την περιφέρεια, η μελέτη από τους επιστήμονες του ΥΠ.ΠΟ, η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους εργαζόμενους, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και για συνεδριάσεις και συσκέψεις εργαζομένων, όπως ακριβώς συνέβαινε στο παρελθόν.

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ