Ελλαδα

Ισχυρές δυνάμεις στα πύρινα μέτωπα στην Καβάλα - Σε επιφυλακή στην Κομοτηνή

Ποια η κατάσταση αυτήν την ώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δέντρο παραδομένο στις φλόγες
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Φωτιές σε Καβάλα και Κομοτηνή: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στα πύρινα μέτωπα

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Καβάλα και στην Κομοτηνή συνεχίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης στα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα. 

Σε δύο πύρινα μέτωπα, αυτά της Αβραμυλιάς και του Διαλεκτού, εστιάζουν την προσοχή τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στην περιοχή της Χρυσούπολης Καβάλας. Η γενικότερη εικόνα της πυρκαγιάς στην περιοχή παρουσιάζεται βελτιωμένη, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία. Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν 44 πυροσβέστες, με 15 υδροφόρα οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη, το ένα από την Κροατία.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική περιοχή του χωριού Διαλεκτό και με τη δύναμη των ανέμων δημιούργησε πολλά μέτωπα πλησιάζοντας σε κατοικημένες περιοχές του δήμου Νέστου, ενώ σύμφωνα με αναφορές που υπάρχουν, έχει κάψει πολλά σπίτια στις τοπικές κοινότητες Αβραμυλιάς και Γέροντα, πολλά ποιμνιοστάσια, καλλιέργειες με ελαιόδεντρα και χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Παραμένουν σε επιφυλακή στην Κομοτηνή

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις περιοχές Μίσχο και Άνω Δροσίνη στη Ροδόπη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις της πυρκαγίας, λόγω των ανέμων που πνέουν. «Ευτυχώς η κατάσταση παραμένει βελτιωμένη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει παρέλθει ο κίνδυνος», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, προσθέτοντας ότι «παραμένουμε σε επιφυλακή και επί ποδός».

Οι πυρκαγιές στις προαναφερόμενες περιοχές εκδηλώθηκαν στις 21/8 το μεσημέρι και υπάρχουν αναφορές για περισσότερα από 10 καμμένα σπίτια σε Σώστη, Πολύανθο και Ληνό, ενώ καταστράφηκαν καλλιέργειες, κάηκαν ζώα και υπήρξαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, στην Άνω Δροσίνη και στον Μίσχο Ροδόπης αντιμετωπίζονται ενεργές καύσεις, ενώ στα σημεία επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε υδροφόρα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Επί ποδός εξακολουθούν να βρίσκονται εθελοντές, στελέχη της αυτοδιοίκησης και άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuzqb316bw1d)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ