Ελλαδα

Σε επιφυλακή οι αρχές για τις αναζωπυρώσεις στην Καβάλα

Σύμμαχος στην κατάσβεση η χθεσινοβραδινή βροχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Καβάλα - Στάχτη οχήματα, σπίτια και ποιμνιοστάσια στην Αβραμηλιά
© kavalapost.gr

Φωτιά Καβάλα: Σε επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις - Σύμμαχος η βροχή

Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε περιοχές του δήμου Νέστου στην Καβάλα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που ακόμη εκδηλώνονται, παρά το γεγονός ότι η χθεσινοβραδινή έντονη βροχόπτωση -μεταξύ Νέας Καρβάλης και Χρυσούπολης- περιόρισε σημαντικά τις εστίες φωτιάς που ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα στην περιοχή Διαλεκτού.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, σε περιοχές του δήμου Νέστου στην Καβάλα, παραμένουν και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 υδροφόρα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Άνοιξαν οι... ουρανοί! Έντονη βροχόπτωση αυτή την ώρα στην Καβάλα #kavalapost

Posted by Kavala Post on Thursday, August 24, 2023

Ξεκίνησαν οι καταγραφές των ζημιών στην Καβάλα

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών ξεκίνησαν ήδη τις καταγραφές των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά σε περιοχές του δήμου Νέστου και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 57 τουλάχιστον κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές στις τοπικές κοινότητες των Αβραμυλιάς, Διαλεκτού και Παλιού Ξεριά. Η καταγραφή, που ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, θα αφορά και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές.

Σήμερα, αναμένονται στη Χρυσούπολη, δήμου Νέστου εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών, προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές και να «τρέξουν» τις διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική περιοχή του χωριού Διαλεκτό και με τη δύναμη των ανέμων δημιούργησε πολλά μέτωπα, ενώ σύμφωνα και με αναφορές που υπάρχουν στον κατάλογο της καταστροφής συμπεριλαμβάνονται σπίτια, ποιμνιοστάσια, καλλιέργειες με ελαιόδεντρα και χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ