Ελλαδα

Συνελήφθη Γερμανός εμπρηστής που προκάλεσε πυρκαγιά στη Ρόδο

Οδηγείται στον Εισαγγελέα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυρκαγιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος αύριο σε πέντε περιφέρειες της Ελλάδας - Σε επιφυλακή η πυροσβεστική - Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται το Σάββατο 12 Αυγούστου για πέντε περιφέρειες της χώρας © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Ρόδος: Συνελήφθη Γερμανός εμπρηστής που προκάλεσε πυρκαγιά - Οδηγείται στον Εισαγγελέα

Ένας 20χρονος Γερμανός τουρίστας συνελήφθη από την ΕΛΑΣ αφού έγινε αντιληπτός από υπαλλήλους του ξενοδοχείου όπου παραθερίζει στην περιοχή των Φανών να βάζει φωτιά σε καλαμιές. Ο νεαρός Γερμανός οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γερμανός τουρίστας βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και εντοπίστηκε από εργαζόμενους του ξενοδοχείου, λίγο μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, να κρύβεται κοντά στον χώρο όπου ξεπήδησαν οι φλόγες.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες αφού έσβησαν τις φωτιές παρέλαβαν τον Γερμανό τουρίστα, για τον οποίο εξετάζεται αν είχε προκαλέσει και την προηγούμενη πυρκαγιά που ξέσπασε στο ίδιο σημείο.

Στην κατάθεση που έδωσε στο Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, ο Γερμανός ισχυρίστηκε ότι δεν έβαλε εκείνος τη φωτιά και ότι βρέθηκε τυχαία στο σημείο όπου ξέσπασε.

Το παράδοξο και αρκετά επιβαρυντικό για τον κατηγορούμενο είναι τα όσα ενημέρωσαν τις ελληνικές Αρχές οι αντίστοιχες γερμανικές, σύμφωνα με τις οποίες είχε κατηγορηθεί για εμπρησμό και στην πατρίδα του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ