Ελλαδα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Νέο μήνυμα εκκένωσης τεσσάρων ακόμα οικισμών

Μαίνεται η πυρκαγιά - Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη © Twitter

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Νέο μήνυμα εκκένωσης τεσσάρων οικισμών - Μάχη υπό αντίξοες συνθήκες

Συνεχείς είναι οι εκκενώσεις οικισμών λόγω της μεγάλης φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Νέο μήνυμα από το 112 λίγο πριν τις 17:00 ενημέρωνε τους κατοίκους για την εκκένωση των οικισμών Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό. 

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη © Twitter

Στην περιοχή που μαίνεται η φωτιά πνέουν ισχυροί άνεμοι της έντασης των 6-7 μποφόρ. Λίγο μετά τις 15:00, ακόμα ένα μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους για την εκκένωση των οικισμών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα προς Αλεξανδρούπολη, ενώ οι φλόγες πέρασαν στην Εγνατία Οδό. 

Ακόμη πιο ενισχυμένες καταγράφονται οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης, και πλέον, στο σημείο βρίσκονται 100 πυροσβέστες με 31 υδροφόρα οχήματα και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα, ο δήμος Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους πολίτες ότι διαθέτει λεωφορεία που θα βρίσκονται στις πλατείες των οικισμών, ώστε να μετακινηθούν.

#φωτιά Με απόφαση του δημάρχου Ioannis Zampoukis - Γιάννης Ζαμπούκης εκκενώνονται προληπτικά οι οικισμοί #Πεύκα, #Νίψα...

Posted by Δήμος Αλεξανδρούπολης on Saturday, August 19, 2023

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των χωριών Μελίας, Νίψας, Πεύκων και Λουτρού ώστε να είναι σε ετοιμότητα για τη φωτιά στη Αλεξανδρούπολη.

Συνολικά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες επτά οικισμών ενημερώθηκαν με το σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης να μετακινηθούν προς την Αλεξανδρούπολη εξαιτίας των δασικών πυσρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς σε δασική έκταση πλησίον Πυλαίας – Φερών Έβρου, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

«Παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων για την ασφάλεια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Νέο μήνυμα εκκένωσης τεσσάρων ακόμα οικισμών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ