Ελλαδα

Δολοφονία Κατσουρή: «Μιλούν» τα κινητά – Πιθανά νέα εντάλματα σύλληψης

Tι έχουν στα χέρια τους οι Αρχές από τα κινητά των χούλιγκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημείο της δολοφονίας του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια
© ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Στο «μικροσκόπιο» τα κινητά τηλέφωνα και το DNA των προφυλακισθέντων χούλιγκαν

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος έπεσε νεκρός μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει να αναλύει το περιεχόμενο του υλικού που βρέθηκε στα κινητά τηλέφωνα των 105 συλληφθέντων και έχουν εντοπίσει στοιχεία, όπως τα δρομολόγια που ακολούθησαν και τη χρήση GPS.

Επιχειρούν έτσι να ταυτοποιήσουν τα άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή στην Ελλάδα, τα οποία φαίνεται ότι είχαν και ρόλο καθοδηγητή στα συγκεκριμένα επεισόδια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cutvicqewlk1)

Δεν αποκλείεται λοιπόν το προσεχές διάστημα να δούμε είτε συμπληρωματική δικογραφία, είτε ακόμα και νέες συλλήψεις, Ελλήνων αυτή τη φορά.

Έχει ξεκινήσει εξάλλου και η διαδικασία της ανάλυσης του DNA από τους 105 συλληφθέντες και προφυλακιστέους. Θα γίνει επιχείρηση ταυτοποίησης με το γενετικό υλικό, το οποίο έχει βρεθεί στο σώμα και στα ρούχα του άτυχου 29χρονου οπαδού, ενώ αναζητούται βίντεο, φωτογραφίες και επαφές στην Αθήνα.

Σε «τυφλό» σημείο η δολοφονία

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι το μαχαίρωμα να έχει γίνει σε κάποιο «τυφλό» σημείο, χωρίς κάμερες. Γι' αυτό, οι αστυνομικοί προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη του δράστη μέσα από συγκεκριμένα στοιχεία, όπως κάποιο τατουάζ, το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να τον προδώσει.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εκτιμούν ότι υπάρχουν τουλάχιστον τα υψομετρικά χαρακτηριστικά και η σιλουέτα του δράστη της δολοφονίας.

Ανοιχτό να γίνουν νέες εκκαθαρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Το πρωί συνεχίστηκαν και οι μεταγωγές των κρατουμένων, καθώς έφυγαν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής επτά Κροάτες για 16 σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη τη χώρα. Συνολικά 50 άτομα έχουν φύγει από τη ΓΑΔΑ, ενώ μένουν ακόμα 55.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας τόσο κατά τη μεταγωγή, όσο και κατά την παραμονή τους στα καταστήματα κράτησης για να αποφευχθεί κάποιο επεισόδιο είτε με Έλληνες, είτε με Σέρβους κρατουμένους.

Τέλος, σε εξέλιξη είναι και η ΕΔΕ στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα το ενδεχόμενο και για έκτακτες κρίσεις των ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών του Σώματος, καθώς εκτός από τους επτά που έχουν απομακρυνθεί ήδη, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν και νέες εκκαθαρίσεις.

Mε πληροφορίες από ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ