Ελλαδα

Φαράγγι Σαμαριάς: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο Ισπανός τουρίστας

Λόγω πτώσης βράχου ακρωτηριάστηκε από το σημείο του άνω μηρού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το φαράγγι της Σαμαριάς
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Φαράγγι Σαμαριάς: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ισπανός τουρίστας - Λόγω πτώσης βράχου ακρωτηριάστηκε από το σημείο του άνω μηρού

Σε καταστολή και διασωληνωμένος παραμένει ο 45χρονος Ισπανός που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων και ο οποίος ακρωτηριάστηκε, από βράχο στο Φαράγγι της Σαμαριάς μετά από το σεισμο στην Κρήτη, την περασμένη Κυριακή.

Υπό στενή παρακολούθηση ο Ισπανός τουρίστας

Ο 45χρονος που σύμφωνα με πληροφορίες ακρωτηριάστηκε από το σημείο του άνω μηρού, με την κατάστασή του και λόγω της αιμορραγίας να παρακολουθείται λεπτό προς λεπτό από γιατρούς και νοσηλευτές, μετά το πολύωρο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη μετά τη μεταφορά του με ελικόπτερο από την Αγία Ρουμέλη, παραμένει σε καταστολή στη ΜΕΘ και διασωληνωμένος.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων κ. Γεώργιος Μπέας, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr, δήλωσε ότι «η κατάσταση του 45χρονου άνδρα είναι σταθερά κρίσιμη. Παραμένει διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων».

Το χρονικό του τραγικού περιστατικού

Να θυμίσουμε ότι ο τουρίστας τραυματίστηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς λίγο μετά τον σεισμό που ταρακούνησε τα ΧανιάΤο ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής, στο 9ο χιλιόμετρο πλησίον της περιοχής Κεφαλόβρυση. Αμέσως μετά τον σεισμό, σημειώθηκε και βροχόπτωση με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ένας βράχος και να τραυματίσει τον τουρίστα.

Φαράγγι Σαμαριάς: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο Ισπανός τουρίστας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στο πλευρό του ανθρώπου βρέθηκε αγροτική γιατρός από την Αγ. Ρούμελη, ενώ στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο.

Άμεσα μεταφέρθηκε από εργαζόμενους του φορέα διαχείρισης του φαραγγιού, σε συνεργασία με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, στο ελικοδρόμιο του χωριού Σαμαριά.

Εκεί παρελήφθη από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος στο οποίο επέβαιναν πυροσβέστες της 3ης ΕΜΑΚ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων.

Φαράγγι Σαμαριάς: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο Ισπανός τουρίστας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ