Ελλαδα

Φαράγγι Σαμαριάς: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ισπανός τουρίστας

Δίνει μάχη για τη ζωή του - Υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το φαράγγι της Σαμαριάς
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Φαράγγι Σαμαριάς: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ισπανός τουρίστας - Δίνει μάχη για τη ζωή του

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων είναι ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας που μεταφέρθηκε τραυματισμένος από το Φαράγγι της Σαμαριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr. ο άνδρας δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς λόγω του τραυματισμού έχασε πολύ αίμα. Mόλις οι γιατροί κρίνουν εφικτή τη μεταφορά του ο 45χρονος θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο Νοσηλείας και αποκατάστασης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-curmtyz1xqdt)

Να θυμίσουμε ότι ο τουρίστας τραυματίστηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς λίγο μετά τον σεισμό που ταρακούνησε τα ΧανιάΤο ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής, στο 9ο χιλιόμετρο πλησίον της περιοχής Κεφαλόβρυση. Αμέσως μετά τον σεισμό, σημειώθηκε και βροχόπτωση με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ένας βράχος και να τραυματίσει τον τουρίστα.

Φαράγγι Σαμαριάς: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ισπανός τουρίστας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στο πλευρό του ανθρώπου βρέθηκε αγροτική γιατρός από την Αγ. Ρούμελη, ενώ στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο.

Άμεσα μεταφέρθηκε από εργαζόμενους του φορέα διαχείρισης του φαραγγιού, σε συνεργασία με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, στο ελικοδρόμιο του χωριού Σαμαριά.

Εκεί παρελήφθη από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος στο οποίο επέβαιναν πυροσβέστες της 3ης ΕΜΑΚ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων.

Φαράγγι Σαμαριάς: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ισπανός τουρίστας

Κλειστά όλα τα φαράγγια των Χανίων

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα, Κυριακή, όλα τα φαράγγια της Περιφερειακής Ενότητας, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από τη σεισμική δραστηριότητα.

Ήδη το φαράγγι της Σαμαριάς έχει εκκενωθεί από τις 11.00 το πρωί. Παράλληλα, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του φαραγγιού έχουν σπεύσει δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ιδιωτικό σκάφος, σε περίπτωση που χρειαστεί περαιτέρω παροχή συνδρομής.

Μήνυμα από το 112 για τον σεισμό στα Χανιά

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν της 11 το πρωί τα Χανιά ταρακουνήθηκαν από σεισμό 4,9 Ρίχτερ, με επίκεντρο 7 χιλιόμετρα ανατολικά της Σούγιας.

Φαράγγι Σαμαριάς: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ισπανός τουρίστας

Γύρω στις 12 το μεσημέρι «ήχησε» το 112 στα κινητά των κατοίκων των νοτίων Χανίων. Το μήνυμα προειδοποιεί για κίνδυνο κατολισθήσεων και ζητεί από τον κόσμο να αποφύγει επικίνδυνες περιοχές (φαράγγια, βράχους).

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια και πραγματοποιούνται περιπολίες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της σεισμικής δόνησης.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων καθώς και η 3η ΕΜΑΚ, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί και οι άλλες ΕΜΑΚ της Επικράτειας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ