- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φαράγγι Σαμαριάς: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ισπανός τουρίστας
Δίνει μάχη για τη ζωή του - Υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο
Φαράγγι Σαμαριάς: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ισπανός τουρίστας - Δίνει μάχη για τη ζωή του
Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων είναι ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας που μεταφέρθηκε τραυματισμένος από το Φαράγγι της Σαμαριάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr. ο άνδρας δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς λόγω του τραυματισμού έχασε πολύ αίμα. Mόλις οι γιατροί κρίνουν εφικτή τη μεταφορά του ο 45χρονος θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο Νοσηλείας και αποκατάστασης.
Να θυμίσουμε ότι ο τουρίστας τραυματίστηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς λίγο μετά τον σεισμό που ταρακούνησε τα Χανιά. Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής, στο 9ο χιλιόμετρο πλησίον της περιοχής Κεφαλόβρυση. Αμέσως μετά τον σεισμό, σημειώθηκε και βροχόπτωση με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ένας βράχος και να τραυματίσει τον τουρίστα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ στο πλευρό του ανθρώπου βρέθηκε αγροτική γιατρός από την Αγ. Ρούμελη, ενώ στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο.
Άμεσα μεταφέρθηκε από εργαζόμενους του φορέα διαχείρισης του φαραγγιού, σε συνεργασία με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, στο ελικοδρόμιο του χωριού Σαμαριά.
Εκεί παρελήφθη από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος στο οποίο επέβαιναν πυροσβέστες της 3ης ΕΜΑΚ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων.
Κλειστά όλα τα φαράγγια των Χανίων
Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα, Κυριακή, όλα τα φαράγγια της Περιφερειακής Ενότητας, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από τη σεισμική δραστηριότητα.
Ήδη το φαράγγι της Σαμαριάς έχει εκκενωθεί από τις 11.00 το πρωί. Παράλληλα, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του φαραγγιού έχουν σπεύσει δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ιδιωτικό σκάφος, σε περίπτωση που χρειαστεί περαιτέρω παροχή συνδρομής.
Μήνυμα από το 112 για τον σεισμό στα Χανιά
Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν της 11 το πρωί τα Χανιά ταρακουνήθηκαν από σεισμό 4,9 Ρίχτερ, με επίκεντρο 7 χιλιόμετρα ανατολικά της Σούγιας.
Γύρω στις 12 το μεσημέρι «ήχησε» το 112 στα κινητά των κατοίκων των νοτίων Χανίων. Το μήνυμα προειδοποιεί για κίνδυνο κατολισθήσεων και ζητεί από τον κόσμο να αποφύγει επικίνδυνες περιοχές (φαράγγια, βράχους).
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) August 13, 2023
📍νότια #Χανιά
🆘 Λόγω σεισμικής δόνησης στην περιοχής σας, αποφύγετε επικίνδυνες περιοχές (φαράγγια, βράχους)
❗Κίνδυνος κατολισθήσεων
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/niLv95cyUd@pyrosvestiki@hellenicpolice
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια και πραγματοποιούνται περιπολίες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της σεισμικής δόνησης.
Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων καθώς και η 3η ΕΜΑΚ, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί και οι άλλες ΕΜΑΚ της Επικράτειας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H ποιότητα του αέρα παραμένει υποβαθμισμένη σε όλη τη χώρα
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Mετά την έξοδο Κηφισίας στο ρεύμα προς αεροδρόμιο
Εδαφικός πολφός από εργασίες Μετρό διέφυγε μέσω αγωγού - Καμία απειλή για την ασφάλεια
Η απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα
Η επιχείρηση-αστραπή της Αστυνομίας
Τι πραγματικά συμβαίνει στην ατμόσφαιρα
Λόγω των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ
Τρεις συλλήψεις από την Αστυνομία στην Αχαΐα
Πότε γιορτάζουν τελικά ο Γιώργος, η Γεωργία και η Γωγώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.