Ελλαδα

Αυτά είναι τα συμπτώματα της παραλλαγής «Eris» - Το «καμπανάκι» από την Ματίνα Παγώνη

Τι είπε για το ενδεχόμενο εμβολιασμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρίστες ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό μπροστά από τη Βουλή
Τουρίστες στην Αθήνα © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Παγώνη: Αυτά είναι τα συμπτώματα της παραλλαγής «Eris» - Τι είπε για το ενδεχόμενο εμβολιασμού

Για τους λόγους της έξαρσης των κρουσμάτων της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, «Eris», μίλησε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, λέγοντας πως η αιτία της αύξησης αυτής οφείλεται κυρίως στον τουρισμό.

«Οφείλεται στους τουρίστες διότι στο εξωτερικό η παραλλαγή Eris βρίσκεται σε έξαρση. Σε εμάς (σ.σ. Ελλάδα) καλύπτει το 11% και ευτυχώς τα συμπτώματα συγκριτικά με τις άλλες παραλλαγές είναι πιο ήπια. Συγκριτικά με τα συμπτώματα, ξεκινάς με έναν ελαφρύ πονόλαιμο, μπούκωμα, αδυναμία αλλά ο πυρετός δεν υπάρχει ή υπάρχει για δύο εικοσιτετράωρα».

Στη συνέχεια, η κυρία Παγώνη υποστήριξε πως στα νοσοκομεία υπάρχει μία αύξηση νοσηλείας στις απλές κλίνες και όχι στις ΜΕΘ. Επισήμανε, δε, πως «δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά συνήθως έρχονται τα περιστατικά μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να προσέχουμε γιατί η μετάδοση σε αυτή την υποπαραλλαγή είναι αρκετά γρήγορη. Δηλαδή εάν νοσήσουμε θα πρέπει να προσέξουμε πολύ, να καθίσουμε δυο-τρεις μέρες σπίτι, να βάλουμε και τη μάσκα για να μην μεταδώσουμε».

Ως προς τα μέτρα που ίσως παρθούν από τον Σεπτέμβρη σε περίπτωση που η αύξηση κρουσμάτων συνεχιστεί, η Ματίνα Παγώνη είπε πως «από Σεπτέμβρη που θα ανοίξουν τα σχολεία και θα μπούμε σε εσωτερικούς χώρους, τότε θα συζητηθούν πολλά».

Ακόμη, μίλησε και για το ενδεχόμενο ενός επιπλέον εμβολιασμού: «Η επιτροπή εμβολιασμού, βάσει των δεδομένων που θα έχουμε και τις οδηγίες από το εξωτερικό και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα αποφασίσει. Προσωπικά πιστεύω ότι όπως για τη γρίπη, οπωσδήποτε έτσι και για τον κορωνοϊό, ο οποίος ποτέ δεν είπαμε ότι έφυγε, ίσως χρειαστεί να κάνουμε μία νέα δόση εμβολιασμού», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα ποσοστό αντισωμάτων (σ.σ από τα προηγούμενα εμβόλια) που έχουμε στον οργανισμό για αυτό και τώρα η αντιμετώπιση των παραλλαγών του είναι τελείως διαφορετική γιατί ο κόσμος είναι κατά 75% εμβολιασμένος, δηλαδή με λίγα λόγια τα εμβόλια βοήθησαν πάρα πολύ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ