Ελλαδα

Απολογείται ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος εμπορίας βρεφών στα Χανιά

«Γιατρέ σ' αγαπάμε», φώναζαν έξω από τα δικαστήρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στα Δικαστήρια Χανίων οι συλληφθέντες για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών
Στα Δικαστήρια Χανίων οι συλληφθέντες για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών © zarpanews.gr

Χανιά: Απολογούνται στον ανακριτή οι συλληφθέντες για την υπόθεση των παράνομων υιοθεσιών και της εμπορίας βρεφών

Ενώπιον του ανακριτή Χανίων, προκειμένου να απολογηθούν, οδηγoύνται από νωρίς το πρωί της Κυριακής οι εννέα συλληφθέντες οι οποίοι - σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η ΕΛΑΣ - είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση προχωρώντας σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών.

Πρώτος έφτασε στα γραφεία του ανακριτή στις 7 το πρωί ο 73χρονος ιατρός ιδιοκτήτης της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ακολουθήσουν και οι αλλοι κατηγορούμενοι.

Από νωρίς το πρωί βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια πολίτες για να δηλώσουν την υποστήριξη και τη συμπαράσταση τους στον γιατρό ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση. «Γιατρέ μου σ' αγαπάμε», ακούγεται να φωνάζουν, μεταξύ άλλων, ενώ υποδέχτηκαν τον 73χρονο με χειροκροτήματα και επευφημίες.

Στον εισαγγελέα ο κατηγορούμενος για εμπορία βρεφών στα Χανιά

Οι εννέα συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ' επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ