Ελλαδα

Λιζέτα Νικολάου: Τη Δευτέρα η κηδεία της τραγουδίστριας

Ο γιος της ευχαρίστησε όσους του συμπαραστάθηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιζέτα Νικολάου
© ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Λιζέτα Νικολάου: Τη Δευτέρα η κηδεία της τραγουδίστριας - Το «ευχαριστώ» του γιου της

Τη Δευτέρα (14/08) θα γίνει η κηδεία της τραγουδίστριας Λιζέτας Νικολάου, που έφυγε από τη ζωή χθες Παρασκευή, ύστερα από λίγες μέρες νοσηλείας λόγω ενός σοβαρού ατυχήματος.

Ο γιος της, Αλέξανδρος Λιάνης, ενημέρωσε για το πότε θα γίνει η κηδεία της και ευχαρίστησε όσους συμπαραστάθηκαν στον ίδιο και την οικογένειά του.

«Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους σας για την αγάπη, την φιλία, την καλοσύνη με την οποία αγκαλιάσατε την μητέρα μου όλα αυτά τα χρόνια. Προσωπικά σας ευχαριστώ για την αμέριστη συμπαράσταση και τις ευχές σας σε εμένα και την οικογένειά μου αυτές τις δύσκολες ημέρες. Για όποιον επιθυμεί να παραστεί, η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Αυγούστου στις 11:00 στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου. Αλέξανδρος Λιάνης», έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την είδηση του θανάτου της Λιζέτας Νικολάου είχε κάνει γνωστή η τραγουδίστρια Ελένη Δήμου, που έγραψε στο Instagram: « Πόσο κρίμα! Καλό ταξίδι Λιζετάκι μου, όπως σου έλεγα πάντα». 

Η Λιζέτα Νικολάου, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Ελισάβετ Κατικαρίδου, είχε γεννηθεί το 1951 από Πόντιους γονείς.  Ασχολήθηκε με το τραγούδι από τα μαθητικά της χρόνια. Μετά από πρόταση που της έγινε, πέρασε από ακρόαση για να κάνει δεύτερες φωνές στα «Δειλινά», όπου τη δεκαετία του 1970 εμφανιζόταν η αφρόκρεμα του ελληνικού πενταγράμμου (Διονυσίου, Πάριος, Νταλάρας, Αλεξίου κ.α.). Στα «Δειλινά» παρέμεινε πολλές σεζόν όπου πλέον εμφανιζόταν ως μόνιμη παρτενέρ του Στράτου Διονυσίου.

Στη δισκογραφία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1973 σε συνθέσεις του Τάκη Σούκα σε στίχους του Ηρακλή Παπασιδέρη. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και εμφανίστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος («Θεσσαλικός κύκλος» κ.α.), ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, η Βίκυ Μοσχολιού και η Δήμητρα Γαλάνη. Το 1977 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος της με τίτλο «Το χαμόγελο της Λιζέτας» και τραγούδια που υπέγραφαν ορισμένοι από τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Δήμος Μούτσης, ο Γιάννης Σπανός, ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

Το 1980 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος «Σ' αγάπησα, μ' αγάπησες» με τραγούδια των Γ.Μαρκόπουλου, Α. Βαρδή και ο Χρ. Νικολόπουλου. Ακολούθησαν κι άλλοι δίσκοι, όπως τα «Κέφια Της Λιζέττας», 1985, «Έτσι Χάνονται Οι Αγάπες», 1986, «Θέλω Ν' Αντισταθώ», 1989, «Νυχτερινοί Έρωτες», 1990, «Τέρεν Μάνα Πως Χορεύω», 1992, «Τα Τραγούδια Του Πατέρα μου», 1995, «Ποντιακή Ραψωδία», 1997. Το 1985 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο «Ποντιακά τραγούδια με τη Λιζέτα Νικολάου», που γεννήθηκε μέσα από την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Το μεγάλο χρέος», σε σενάριο του Δημήτρη Ιατρόπουλου, η οποία ήταν αφιερωμένη στην ιστορία του Πόντου.

Όπως είχε πει μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική εκπομπή πριν λίγα χρόνια, «άφησα την καριέρα μου στην τύχη της, δεν έχω κανένα απωθημένο. Μετά τον 'Θεσσαλικό Κύκλο' και όλη τη συνεργασία με τον Γ. Μαρκόπουλο, άρχισαν να με ζητάνε τα μεγάλα μαγαζιά -ήταν σαν παραμύθι αυτό. Το λέω στα κορίτσια, στα αγόρια και μου λένε 'μα αυτό είναι παραμύθι που μας λέτε!'. Γιατί πασχίζουν τόσο πολύ, κι εμένα μου ήρθαν τόσο εύκολα!».

Ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, τον Μαρκόπουλο, Τσιτσάνη, Γαργανουράκη, τη Μοσχολιού, Γαλάνη και άλλους. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crmbq6b2rql5)

Η Λιζέτα Νικολάου και ο γάμος με τον Γιώργο Λιάνη

Η Λιζέτα Νικολάου υπήρξε παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη, μαζί είχαν αποκτήσει έναν γιο. Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Λιζέτα Νικολάου είχε εξομολογηθεί για τη σχέση και τον γάμο με τον Γιώργο Λιάνη.  «Με τον Γιώργο Λιάνη παντρευτήκαμε το 1978, ένα χρόνο μετά γεννήθηκε ο γιος μου και μετά χωρίσαμε, όχι από δική μου θέληση. Εγώ είμαι της οικογένειας. Ο χωρισμός μου κόστισε πάρα πολύ, ντρεπόμουν να λέω ότι είμαι χωρισμένη. Ο γάμος μου με τον Γιώργο Λιάνη με έβλαψε. Ο Γιώργος είναι ένας άνθρωπος που φοβόταν να υποστηρίξει την πρώην γυναίκα του και την πλήρωσα εγώ. Στην πολιτική δεν ήμασταν μαζί, οπότε τα πράγματα εκεί ήταν ακόμα χειρότερα. Δεν ήθελα να κάνω άλλο παιδί, οπότε δεν ξαναπαντρεύτηκα. Ζούσα όμως σαν παντρεμένη, με μία σχέση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ch4dtdaxynn5)

Λιζέτα Νικολάου - Τραγούδια

Η Λιζέτα Νικολάου στην πλούσια καριέρα της ερμήνευσε αρκετά ποντιακά τραγούδια. 

Ενδεικτική της βιβλιογραφία

  • Σκοπευτήριο, 1975
  • Αφιέρωμα, 1975
  • Το Χαμόγελο Της Λιζέττας, 1977
  • Σ’ Αγάπησα, Μ’ Αγάπησες, 1980
  • Βενετιά Και Φανάρι, 1982
  • Ποντιακά Τραγούδια Με Τη Λιζέττα Νικολάου, 1985
  • Τα Κέφια Της Λιζέττας, 1985
  • Έτσι Χάνονται Οι Αγάπες, 1986
  • Θέλω Ν’ Αντισταθώ, 1989
  • Νυχτερινοί Έρωτες, 1990
  • Τέρεν Μάνα Πως Χορεύω, 1992
  • Τα Τραγούδια Του Πατέρα μου, 1995
  • Ποντιακή Ραψωδία, 1997

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ