Ελλαδα

Φυλάκιση με αναστολή για τους επτά Ρουμάνους οπαδούς - Υποστήριξαν πως είχαν το μαχαίρι για τρόφιμα

Κατευθυνόταν στον Πειραιά με διακριτικά ομάδων - Κινήθηκε διαδικασία απέλασης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προμαχώνας: Φυλάκιση ενός έτους με αναστολή για τους επτά Ρουμάνους οπαδούς - Ισχυρίζονται ότι ήρθαν για διακοπές - «Για προσωπική χρήση» το μαχαίρι.
Σε φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο καταδικάστηκαν οι επτά Ρουμάνοι οπαδοί που συνελήφθησαν στον Προμαχώνα © Ελληνική Αστυνομία

Προμαχώνας: Φυλάκιση ενός έτους με αναστολή για τους επτά Ρουμάνους οπαδούς - Ισχυρίζονται ότι ήρθαν για διακοπές - «Για προσωπική χρήση» το μαχαίρι.

Σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ (έκαστος) καταδικάστηκαν οι επτά Ρουμάνοι οπαδοί που συνελήφθησαν χθες στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

Στην απολογία τους οι επτά Ρουμάνοι, οι οποίοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι από το δικαστήριο, φέρονται να υποστήριξαν ότι ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές και πως είχαν το μαχαίρι μαζί τους για προσωπική χρήση (κόψιμο τροφίμων).

Σε συνέχεια της δικαστικής εξέλιξης, οι επτά Ρουμάνοι κρατούνται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών καθώς έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Προμαχώνας: Το χρονικό της σύλληψης

Επτά Ρουμάνους οπαδούς συνέλαβαν αστυνομικοί τα ξημερώματα της Πέμπτης, στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cupo362wx7i9)

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος στο οποίο επέβαιναν κατά την είσοδό τους στη χώρα βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

  • δύο μαχαίρια,
  • ένα πολυεργαλείο με μαχαίρι,
  • 23 σπρέι βαφής,
  • μία μάσκα τύπου full face,
  • εξοπλισμός πυγμαχίας (περικάρπια, μασελάκι)
  • και φανέλα, κασκόλ και άλλα αντικείμενα που έφεραν τα διακριτικά αθλητικού συλλόγου της αλλοδαπής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΡΤ Σερρών, οι επτά Ρουμάνοι φέρεται να είναι οπαδοί της Πετρολούλ, που είναι αδελφοποιημένη με την Γκενκ, και προορισμός του ταξιδιού τους ήταν ο Πειραιάς, καθώς ο Ολυμπιακός φιλοξενούσε τη Γκενκ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ