Ελλαδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Ευελπίδων οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι

Απολογούνται για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη και τα επεισόδια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ενώπιον των ανακριτών με κρυμμένο το πρόσωπό τους οι 30 πρώτοι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Νέα Φιλαδέλφεια: Στην Ευελπίδων οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Αίτημα για νέα προθεσμία

Οι 30 πρώτοι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια μεταφέρθηκαν πριν από λίγη ώρα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν.

Τα μέτρα στα δικαστήρια είναι ισχυρά, με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ να βρίσκονται εντός του χώρου, ενώ οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με δύο κλούβες της αστυνομίας. Τις απολογίες των κατηγορουμένων θα λάβουν η 25η τακτική ανακρίτρια που ορίστηκε για την κύρια ανάκριση και ο 14ος και η 20ή που ορίστηκαν ως επίκουροι στο έργο της συναδέλφους τους.

Δέκα κατηγορούμενοι θα απολογηθούν σήμερα ενώπιον κάθε ανακριτή, ενώ έχουν οριστεί και δύο εισαγγελείς γνωμοδοτήσεων. Αύριο, Σάββατο 12 Αυγούστου, θα βρεθούν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών άλλοι 30 κατηγορούμενοι, ενώ οι τελευταίοι 45 θα απολογηθούν την Κυριακή 13 Αυγούστου. Για τη διαδικασία έχουν επιστρατευθεί από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, Χριστόφορο Λινό, τρεις διερμηνείς στα Κροατικά και ένας στα Αγγλικά.

Είναι πιθανό κάποιοι εκ των κατηγορουμένων να ζητήσουν νέα προθεσμία για την απολογία τους, καθώς φαίνεται μόλις χθες να προσέλαβαν συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί επί της δικογραφίας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να έχουν απολογηθεί μέχρι και την Κυριακή, οπότε λήγει το πενθήμερο που ορίζει ο νόμος για τις κρατήσεις μέχρι την απολογία.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στις 12:30 οπαδοί της ΑΕΚ έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Οι 10 πρώτοι κατηγορούμενοι στους ανακριτές
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Συλληφθείς κάνει χειρονομία κρύβοντας το πρόσωπό του από τις κάμερες των δημοσιογράφων
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Με σηκωμένες τις μπλούζες για να κρύψουν το πρόσωπό τους έφτασαν στους ανακριτές οι 10 πρώτοι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και τα επεισόδια της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ