Ελλαδα

Παροδικές βροχές και αυξημένες νεφώσεις την Παρασκευή - Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα

Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόγνωση καιρού: Βροχές και αυξημένες νεφώσεις την Παρασκευή, 11 Αυγούστου - Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ.
Άστατος με τοπικές βροχές θα είναι ο καιρός την Παρασκευή 11 Αυγούστου © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Πρόγνωση καιρού: Βροχές και αυξημένες νεφώσεις την Παρασκευή, 11 Αυγούστου - Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ.

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με παροδικές βροχές σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και του Αιγαίου και τις θερμές ώρες σε ορεινά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα. Άνεμοι βορείων διευθύνσεων 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Τοπικά υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα ανατολικά και στα νησιά του Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023 αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Παροδικές βροχές θα εκδηλωθούν σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και του Αιγαίο, στης Χαλκιδική, και τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα. Υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 31-33, στην Ήπειρο από 17 έως 32-33 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 18 έως 33-34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 31-33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 32 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 21 έως 31 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα επικρατήσει βόρειο βορειοδυτικό ρεύμα με ίδιες εντάσεις και, ενώ στα ανατολικά πελάγη θα ενταθεί τοπικά στα 7 μποφόρ. Βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις, κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας από νότιες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς.

Ο καιρός την Παρασκευή 11 Αυγούστου: Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στην Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, και το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια και τη νησιωτική χώρα τους 30 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το πρωί στη Χαλκιδική και στα ορεινά το μεσημέρι - απόγευμα όπου υπάρχει πιθανότητα για ασθενή βροχή.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Στα ηπειρωτικά δυτικοί 3 με 4 και στα νησιά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Θεσσαλία και στις Σποράδες, όπου είναι πιθανόν έως το μεσημέρι να σημειωθούν λίγες βροχές, ενώ δεν αποκλείεται και στα υπόλοιπα ορεινά ηπειρωτικά να εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα 4 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα δυτικά τμήματα της Κρήτης τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις από τις πρωινές ώρες με βροχή ή τοπικούς όμβρους και βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από τις πρωινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα στα ορεινά όπου και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ