Ελλαδα

Αίθριος με τοπικές νεφώσεις ο καιρός την Τρίτη - Πού θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες

Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από την ΕΜΥ και το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόγνωση καιρού: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις την Τρίτη 8 Αυγούστου - Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά τμήματα - Ποιες οι μέγιστες θερμοκρασίες.
Αίθριος με τοπικές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τρίτη 8 Αυγούστου © Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi

Πρόγνωση καιρού: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις την Τρίτη 8 Αυγούστου - Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά τμήματα - Ποιες οι μέγιστες θερμοκρασίες.

Αίθριος με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές μπόρες θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τρίτη 8 Αυγούστου 2023, σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από το Meteo, την Τρίτη 8/8 αναμένονται όμβροι ή καταιγίδες στα βορειοανατολικά, κυρίως σε ορεινά τμήματα. Καλός και ζεστός καιρός στην υπόλοιπη χώρα.

Άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Υψηλή και τοπικά πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 8 Αυγούστου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, δίνοντας όμβρους ή καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Ανατολική Μακεδονίας και της Θράκης. Υψηλή και έως πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 32-34, στην Ήπειρο από 23 έως 32-34 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 19 έως 35-37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 23 έως 34-36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 32-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cumcx0cj8y4p)

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34-35 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32-33 βαθμούς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cumcv6vgrsw9)

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 8 Αυγούστου 2023 από την ΕΜΥ

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 30 με 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και στη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων και βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ