Ελλαδα

Δρακόντεια μέτρα στην Αθήνα για το Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ: Επί ποδός 1.000 αστυνομικοί, drone και ελικόπτερο

Φόβοι για αντίποινα για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το γήπεδο του ΠΑΟ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας
Το γήπεδο του ΠΑΟ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας © EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Αστακός» η περιοχή γύρω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για το ματς Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ

Περιπολίες πραγματοποιούν εδώ και δύο ώρες εκατοντάδες αστυνομικοί σε διάφορα κεντρικά σημεία της Αττικής, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν επιθέσεις οργανωμένων οπαδών στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που θέλουν να πάνε στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση της ομάδας τους με τη γαλλική Μαρσέιγ.

Το διαδικτυακό κάλεσμα οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ για επιθέσεις σε οπαδούς του ΠΑΟ έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρχές, οι οποίες με σαφείς εντολές σε μοτοσικλετιστές και οδηγούς περιπολικών ζητούν διαρκείς ελέγχους στις λεωφόρους Κηφισίας, Μεσογείων, Αλεξάνδρας, στο Μαρούσι, τα Πατήσια, την Ομόνοια και άλλα κεντρικά σημεία του Λεκανοπεδίου.

Στο κάλεσμα, οι οπαδοί της ΑΕΚ ζητούν από τα μέλη τους να μην χτυπούν οικογένειες ή πατεράδες που πηγαίνουν με τα παιδιά τους. Όλοι οι υπόλοιποι, ωστόσο, μπαίνουν στο στόχαστρο των οργανωμένων της ΑΕΚ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό βίας.

«Αστακός» η Αθήνα

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία στην Αθήνα, ενόψει του αποψινού ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, υπό το φόβο επεισοδίων μετά τα αιματηρά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, αποφασίστηκε να εφαρμοστούν ιδιαίτερα ενισχυμένα μέτρα, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν αντίποινα από πλευράς οπαδών της ΑΕΚ για τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ομάδας, Μιχάλη Κατσουρή, που συνέβη κατά την διάρκεια της επιδρομής των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μαζί με Έλληνες οπαδούς του ΠΑΟ.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αυστηρή επιτήρηση συνδέσμων φιλάθλων, σταθμών και άλλων σημείων όπου μπορεί να υπάρξει μετακίνηση και συγκέντρωση οπαδών.

Από νωρίς έχει διακοπεί η κυκλοφορία γύρω από το γήπεδο και δεν επιτρέπεται η προσέγγιση από κανέναν χωρίς εισιτήριο.

Για την εφαρμογή των μέτρων διατίθενται από τη ΓΑΔΑ περίπου 1.000 αστυνομικοί, εκ των οποίων 450 θα είναι στατικές δυνάμεις της Τροχαίας και άλλων υπηρεσιών γύρω από το γήπεδο, ενώ θα πραγματοποιούνται περιπολίες με μοτοσικλέτες από την Ασφάλεια, τις ομάδες ΔΡΑΣΗ και ΔΙΑΣ και θα υπάρχει επιφυλακή από ομάδες ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ, αν χρειαστεί να επέμβουν.

Στην επιτήρηση χώρων, συμμετέχουν και από αέρος drone και ελικόπτερο της αστυνομίας.

Ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων

Τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, θα διενεργήσουν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων και της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, η δικογραφία της οποίας είναι ογκωδέστατη.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση, για την οποία σήμερα ασκήθηκε ποινική δίωξη στους συνολικά 105 κατηγορούμενους, ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια.

Μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών, Χριστοφόρου Λινού, και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρίας Γκανέ, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης την 25η Τακτική Ανακρίτρια θα επικουρούν ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα.

Έτσι και προκειμένου οι απολογίες των κατηγορουμένων να ολοκληρωθούν εντός του χρόνου που ορίζεται από το νόμο, οι δικαστικοί λειτουργοί που ορίστηκαν θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τις εξηγήσεις των κατηγορουμένων ανά ομάδες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ