Ελλαδα

Επανέρχεται ο δήμαρχος Ύδρας για τα γαϊδουράκια: «Δεν είναι κακοποίηση»

Είναι μια αναγκαιότητα στο νησί, υποστηρίζει σε νέες δηλώσεις του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ύδρα: Νέες δηλώσεις του δημάρχου του νησιού μετά τις εικόνες με τη μεταφορά ηλεκτρικής συσκευής από ζώο - Υποστηρίζει ότι είναι ο μοναδικός τρόπος μετακίνησης.
Καμία παραβίαση δεν υπάρχει, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ύδρας, για το ιπποειδές που μεταφέρει ολόκληρο ψυγείο © Facebook / Γαϊδουράκια/Άλογα - Stop στην εκμετάλλευση/κακοποίηση

Ύδρα: Νέες δηλώσεις του δημάρχου του νησιού μετά τις εικόνες με τη μεταφορά ηλεκτρικής συσκευής από ζώο - Υποστηρίζει ότι είναι ο μοναδικός τρόπος μετακίνησης.

Επανέρχεται στο ζήτημα που προκάλεσε σάλο τις τελευταίες ημέρες ο δήμαρχος Ύδρας. Ο Γιώργος Κουκουδάκης απάντησε εκ νέου για τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν ένα μουλάρι να έχει φορτωθεί για τη μεταφορά ηλεκτρικής συσκευής. 

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο δήμαρχος του νησιού και η δημοσιογράφος και διευθύντρια του Zero Stray Pawject, Σταματίνα Σταματάκου είχαν έντονο διάλογο για το θέμα.

«Δεν είναι γαϊδούρια, αλλά μουλάρια που μπορούν να σηκώσουν μέχρι 100 κιλά και από την προανακριτική εξέταση που διεξήχθη, το ψυγείο ζύγιζε 67 κιλά», υποστήριξε ο δήμαρχος της Ύδρας, τονίζοντας παράλληλα ότι στο νησί δεν υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθεί ούτε άνθρωπος ούτε εμπορεύματα με άλλον τρόπο.

Η κυρία Σταματάκου ανέφερε ότι «δεν μπορεί να είναι κανονικότητα να βλέπεις ένα ζώο με ψυγείο επάνω του, να μην μπορεί καν να ισορροπήσει», επισημαίνοντας ότι έχει φτάσει η ώρα αποφάσεων για το κατά πόσο μπορούμε και χρειαζόμαστε πραγματικά να συντηρούμε ζώα εργασίας εν έτει 2023.

Η Σταματία Σταματάκου είπε ότι «πριν από ένα χρόνο στη ΔΕΘ έθεσε στον πρωθυπουργό ερώτημα για συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο αποκλειστικά και μόνο για τα ιπποειδή», αφού ο νόμος λειτουργεί ως ομπρέλα προστασίας για όλα τα ζώα, αλλά λειτουργεί στο μετά, όχι στο πριν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cum35trbkyhl)

«Είναι μια αναγκαιότητα στο νησί, είναι και το δικαίωμά μας στη μετακίνηση»

Στο σημείο αυτό ο Γιώργος Κουκουδάκης υπεραμύνθηκε των πρακτικών που ακολουθούνται στο νησί: «Στην Ύδρα, όχι μόνο είναι κουλτούρα και καθημερινότητα, είναι και αναγκαιότητα. Το νησί εκτός από τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας τροχοφόρων, έχει την πόλη του αμφιθεατρικά χτισμένη και γεμάτη σκαλοπάτια. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθεί ούτε άνθρωπος ούτε εμπορεύματα.

»Δεν είναι κάτι που το κάνουμε για τουριστικούς λόγους ή επειδή μας αρέσει. Είναι μια αναγκαιότητα στο νησί, είναι και το δικαίωμά μας στη μετακίνηση, αν θέλετε.

»Είναι ο μοναδικός τρόπος. Εκτός και αν έρθει κάποιος και αναιρέσει τα προεδρικά διατάγματα που προστατεύουν την Ύδρα αλλά τότε θα μπορούσε να καταρρεύσει η τοπική οικονομία, δεν θα κυκλοφορεί τίποτα», είπε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε:

«Για να μεταφέρει ένα ξενοδοχείο τις αποσκευές των πελατών του, δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός αν θέλετε να συζητήσουμε ευφάνταστα σενάρια, όπως να φέρουμε drones».

Ο δήμαρχος Ύδρας ανέφερε ότι ένα μουλάρι στοιχίζει 4.000 – 5.000 ευρώ και ο ιδιοκτήτης του το προσέχει σαν τα μάτια του.

«Γίνεται 200 χρόνια στο νησί. Δεν παραβιάζεται καμία νομοθεσία και δεν έχει καταγραφεί ουδέποτε περιστατικό κακοποίησης ζώου», επέμεινε, αντικρούοντας τις ενστάσεις.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ύδρα είναι ένα νησί κοσμοπολίτικο και πάντοτε ανοιχτό σε οποιονδήποτε διάλογο και σε οποιαδήποτε πρόταση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ