Ελλαδα

Στις φυλακές Κέρκυρας ο 60χρονος μαφιόζος της Καμόρα

Μένει να αποφασιστεί αν θα εκδοθεί στην Ιταλία ή όχι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χειροπέδες
© Menelaos Myrillas/SOOC

Κέρκυρα: Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 60χρονος μαφιόζος, μετά την απολογία του στον εισαγγελέα

Στις φυλακές Κέρκυρας οδηγήθηκε ο 60χρονος Ιταλός, καταζητούμενος για σχέσεις με την ιταλική μαφία, ο οποίος νωρίτερα σήμερα το πρωί πέρασε από τον εισαγγελέα.

Μετά την απολογία του μέλους της Καμόρα, ο εισαγγελέας διέταξε την κράτησή του στο σωφρονιστικό κατάστημα του νησιού.

Πλέον αναμένεται να αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο αν ο άνδρας θα εκδοθεί στην Ιταλία ή όχι, αφού πρώτα λάβει γνώση της δικογραφίας που θα πρέπει να αποστείλουν οι ιταλικές δικαστικές αρχές στις αντίστοιχες ελληνικές.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο άνδρας θα ισχυριστεί πως κατηγορείται ουσιαστικά για φορολογικές παραβάσεις, δηλαδή για μια εικονική πτώχευση επιχείρησης και άλλες παραβάσεις οικονομικού χαρακτήρα, οι οποίες σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία έχουν παραγραφεί, οπότε θα ζητήσει από το δικαστήριο να μη δεχτεί την έκδοσή του.

Ο 60χρονος ήταν φυγόδικος από το 2012, αφού είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 14 ετών και 4 μηνών. Φέρεται να είχε σχέσεις με τη μαφιόζικη οργάνωση Καμόρα και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 100 επικίνδυνων φυγόδικων του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας.

Τελικά, συνελήφθη στην Κέρκυρα μετά από πολυετή αναζήτηση από τις ιταλικές αρχές, οι οποίες είχαν εκδώσει και διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Η φωτογραφία που τον πρόδωσε

Ο 60χρονος είχε αλλάξει όνομα, είχε οικογένεια και παιδί στο νησί και δούλευε ως μάγειρας σε ιταλικά εστιατόρια.

Τον πρόδωσε μία φωτογραφία η οποία τον έδειχνε στον όροφο με πανό και κασκόλ από την ομάδα της Νάπολι, η οποία πήρε πρωτάθλημα. Μάλιστα ως ειρωνεία της τύχης, αυτά τα πανό ακόμα βρίσκονται αναρτημένα στο μπαλκόνι του εστιατορίου του.

Η φωτογραφία αυτή βρέθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και από εκεί τον εντόπισαν οι ιταλικές αρχές. 

Στις φυλακές Κέρκυρας ο  60χρονος μαφιόζος της Καμόρα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ