Ελλαδα

Χαλκιδική: Καταγγελία για ξυλοδαρμό ηλικιωμένου ζευγαριού σε beach bar

Τους έδειρε ο υπεύθυνος επειδή ήθελαν να κάτσουν με την πετσέτα τους στην παραλία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Beach Bar
Beach Bar © Unsplash

Χαλκιδική: Υπεύθυνος beach bar έδειρε ζευγάρι που ήθελε να καθίσει στην παραλία με πετσέτα - Στο νοσοκομείο 74χρονος

Σε μία περίοδο που εξαπλώνεται το λεγόμενο «κίνημα της πετσέτας» ανά την Ελλάδα, έγινε γνωστό ότι στη Χαλκιδική είχε σημειωθεί ένα απίστευτο περιστατικό ξυλοδαρμού τον Ιούνιο του 2022.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ζευγαριού, ηλικίας 74 και 70 ετών αντίστοιχα, υπεύθυνοι beach bar τους απαγόρευσαν να κάνουν μπάνιο στην παραλία Κασταμονίτη.

Όπως υποστήριξε η γυναίκα, αν και οι δυο τους ήταν δύο μέτρα μακριά από τις ξαπλώστρες τους σε μέρος δημόσιο, ο υπεύθυνος τους πλησίασε και άρχισε να τους βρίζει, εκτοξεύοντας απειλές όπως «θα σας πνίξω», «θα σας πετάξω» κ.λπ.

«Σάββατο πρωί, 10:00. Λόγω του ότι είμαι χειρουργημένη στον εγκέφαλο, πηγαίνουμε πρωί. ‘Ημασταν δύο μέτρα μακριά από τις ξαπλώστρες τους σε μέρος δημόσιο. Ούτε μπροστά ούτε πάνω πετσέτα να ακουμπήσω. Έρχεται, λοιπόν, κι αρχίζει να βρίζει», κατήγγειλε η 70χρονη στο MEGA για το περιστατικό που έγινε στα τέλη Ιουνίου.

«Θα σας πνίξω»

Οι τόνοι οξύνθηκαν και ο υπεύθυνος έφτασε στο σημείο να χειροδικήσει εις βάρος τους, με αποτέλεσμα ο σύζυγός της 70χρονης να οδηγείται στο νοσοκομείο και να χρειάζεται χειρουργείο. Στο επεισόδιο φέρεται να ενεπλάκη και η γυναίκα του υπεύθυνου του beach bar.

«Ο σύζυγος ήταν σκυμμένος κι έβαζε την ομπρέλα. ''Θα σας πνίξω'', ''θα σας πετάξω'', πολλές βρισιές… Κι εγώ η αθεόφοβη για να μη σηκωθεί ο άνδρας μου, σηκώνομαι και λέω ''κύριε, γιατί είμαστε αχάριστοι; Τι μας προσφέρατε και είμαστε αχάριστοι;''. Μου δίνει μια μπουνιά στο μέρος που είμαι χειρουργημένη και πέφτω κάτω στην άμμο, σηκώνεται ο σύζυγος και λέει “Τι κάνεις; Η γυναίκα μου είναι χειρουργημένη”.

»Περιλαμβάνει τον άνδρα μου, του βάζει τρικλοποδιά, 74 χρόνων ο άνθρωπος, τον ρίχνει κάτω, του σκίζει την μπλούζα, με το ένα χέρι τον πατούσε στον λαιμό. Να φωνάζω βοήθεια και να μην έρχεται κανένας… Έτρεξε μία κοπέλα, άγνωστη, που δεν την ξέρω να την ευχαριστήσω» κατήγγειλε ακόμη η γυναίκα. 

H κοπέλα που έσπευσε να βοηθήσει το ζευγάρι ειδοποίησε το 100 και το 166, ενώ ο 74χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σφαδάζοντας από τους πόνους. Η βιαιότητα των χτυπημάτων ήταν τέτοια που χρειάστηκε να χειρουργηθεί στο γόνατο, ενώ ο γιατρός του νοσοκομείου έμεινε έκπληκτος από τη βαρβαρότητα της επίθεσης, όπως ισχυρίστηκε η 70χρονη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cum0446469u9)

Διευκρινίσεις της ΕΛΑΣ για το περιστατικό

Σε διευκρίνισή της στην ΕΡΤ, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου σημείωσε ότι το εν λόγω περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2022.

Για την επίθεση, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, είχαν συλληφθεί τότε εντός των ορίων του αυτοφώρου τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές, όπως αναφέρουν, τηρώντας απαρέγκλιτα τον νόμο και επιχειρώντας πάντοτε στη βάση αυτού δεν επιτρέπουν σε κανέναν να παρανομεί στην ελληνική επικράτεια. Οι νόμοι ισχύουν προστατεύοντας τα δικαιώματα των πολιτών και επισκεπτών και τιμωρώντας όσους τα αμφισβητούν και υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ